Coachen bij Tinnitus

 

 

 

Tinnitus, oorsuizen of ruis in het oor, is een van de lastigste problemen om als NLP coach aan te pakken. Mijn persoonlijke succesrate met Tinnitus is een stuk lager (rond de 60%) dan gemiddeld (90%). Reden is dat Tinnitus soms volgt op fysieke problemen rond het oor. Maar met regelmaat is het ook meer een psycho-somatisch klacht en dan blijkt NLP en hypnose goed te werken. Dat wil zeggen wanneer de NLP coach daarin goed is opgeleid. Uit ervaring weet ik dat met regelmaat er slecht opgeleide coaches zien die dan iets proberen, maar niets bereiken. Juist omdat Tinnitus zo ernstig is, is dat een probleem, want soms zijn mensen die last hebben van Tinnitus ook suïcidaal. Dus om de kwaliteit te vergroten ben ik dan ook blij dat ik de online cursus Coachen bij Tinnitus kan aanbieden waarbij je precies kan zien hoe een ernstige situatie rond Tinnitus een flink eind wordt opgelost.

Hieronder zie je het voorgesprek voordat we met hypnose beginnen:

Lessons

1. Opbouwen controle paneel in je hoofd met Design Human Engineering (DHE)

Length: 12 minutesComplexity: Standard

De eerste stap is het opbouwen van het controle paneel in het brein met Design Human Engineering (DHE). Op dit controle paneel bouwen er allerlei knoppen om de innerlijke ervaring waaronder het geluid dat de Tinnitus produceert te beïnvloeden alsmede ook eventuele visuele componenten. Van belang hierbij is om ervoor te zorgen dat het brein door lichaamsbeweging leert waar deze denkbeeldige knoppen zitten en hoe daarmee innerlijke breinmachines zijn te bouwen.

2. Hypnotiseren van cliënt

Length: 12 minutesComplexity: Standard

Om Tinnitus op te lossen heb je behoorlijk diepe trance nodig. Vandaar dat de volgende stap na het opbouwen van het controle paneel, nu het hypnotiseren van de cliënt is zodat cliënt in een hele diepe trance gaat.

3. Activeren controle paneel in diepe trance

Length: 14 minutesComplexity: Standard

Het eerst wat je doet nadat je cliënt in een diepe trance hebt gebracht, is het activeren van het eerder opgebouwde controle paneel zodat het brein het lichaam triggert om aan de knoppen te draaien. Dit is belangrijk omdat met het aansturen van het lichaam ervoor zorgt dat er steeds meer hersencellen bij betrokken zijn.

4. Testen volume van de Tinnitus in diepe trance

Length: 12 minutesComplexity: Hard

De volgende stap is om te controleren of de veranderingen op het controle paneel ook uitmaken voor het volume van de Tinnitus. In diepe trance kan je dit doen door de arm van cliënt aan te laten geven hoe hard of zacht het geluid is.

5. Oplossen psycho-somatische klachten met diepe trance

Length: 12 minutesComplexity: Hard

Hierna wordt met de moderne NLP hypnose techniek voor het oplossen van psycho-somatische klachten het onbewustzijn gevraagd om samen met het creatieve deel van het brein 3 tot 5 nieuwe oplossingen te vinden door gebruik te maken van het controle paneel dat we met Design Human Engineering hebben gebouwd. Deze moderne NLP hypnose techniek is de vervanging van Six Step Reframe beter bekend in Nederland als werken met delen.

7. Reacties van cliënt enkele dagen later

Length: 5 minutesComplexity: Easy

Enkele dagen na deze sessie heeft Gretha deze uitgebreide van 3 A4 toegestuurd waarin ze uitlegt hoe goed deze sessie heeft geholpen. Het geluid is van volume niveau 8 (op een schaal 1 van 10) naar 2.5 en de omvang van het geluid is 1/3 van wat het was en is iets verder gezakt.