Case study Branding & Marketing

 

 

 

Iets verkopen omvat drie verschillende onderdelen: branding, marketing en sales. In deze online cursus zie je een case study van branding & marketing. Voor een goed lopend bedrijf zijn alle drie nodig. Je hebt sales nodig om daadwerkelijk een deal te sluiten. Je hebt marketing nodig om mensen te vinden aan wie je iets kan verkopen. En je hebt branding nodig om mensen de reden te geven waarom ze bij jou kopen. In de volgende video

 

 

Als een bedrijf niet goed loopt dan zie je altijd dat aan een of meer van deze drie onderdelen het schort. Of er vindt geen structureel verkoopproces plaats, of er worden te weinig potentiële klanten gevonden of er wordt te weinig aan branding gedaan waarom potentiële klanten geen reden hebben om bij dit bedrijf iets aan te schaffen.

Dankzij de medewerking van dit bedrijf kun je nu zien hoe je branding en marketing doet. In totaal in meer dan drie uur video zie je precies hoe elke stap van het branding & marketing proces wordt uitgezocht zodat je het meteen op je eigen situatie kan toepassen.

Lessons

1. Branding geeft de reden waarom mensen kopen

Length: 24 minutesComplexity: Easy

Branding maakt je merk. Dit heeft niets te maken met je logo, je huisstijl of het uiterlijk van je website, maar alles met de relatie die je opbouwt met klanten en potentiële klanten. Wanneer je in staat bent om deze relatie steeds met dezelfde emotionele kernwaarde vorm te geven dan ontstaat er een eenduidig beeld van de onderneming. Dit doe je door eerst de Brand Essence te bepalen. Zodra je de Brand Essence in je communicatie weet te leggen groeit je Brand Capital.

3. Stap 2: clusteren van alle positieve emoties

Length: 18 minutesComplexity: Easy

De bedoeling is om een grote hoeveelheid positieve emoties te genereren in stap 1. Vervolgens dienen alle positieve emoties die bij elkaar horen te worden geclusterd zodat ontdekt wordt welke groep emoties belangrijk zijn voor de organisatie.

4. Stap 3: Bepaal de twee principes van de onderneming

Length: 17 minutesComplexity: Hard

Nadat alle positieve emoties geclusterd zijn, dient aan de hand van deze clusters bepaald te worden welke twee algemene principes de onderneming heeft. Deze twee principes bepalen waarom de clusters van positieve emoties zo belangrijk zijn voor de onderneming.

5. Stap 4: Bepaal de Brand Essence

Length: 18 minutesComplexity: Hard

Aan de hand van de twee principes waar de organisatie op draait wordt bepaald welke positieve emotie mensen krijgen die die twee principes op zichzelf toepassen. Hierbij is het belangrijk dat de medewerkers en directie van de onderneming alsmede ook de facilitator ook daadwerkelijk emotioneel worden geroerd wanneer de emotionele kernwaarde wordt gevonden.

6. Stap 5: Loop het hele proces achterstevoren terug

Length: 18 minutesComplexity: Standard

Heb je eenmaal de Brand Essence ontdekt, dan kan je daarna controleren of de principes en de positieve emoties nog kloppen of dat die in het licht van de Brand Essence dienen te worden aangepast. Op die manier ontdekt hoe je alle klantcontacten aan dient te passen om te zorgen dat de Brand Essence daarin doorklinkt.

7. Stap 6: Verspreid je boodschap met legendarische verhalen

Zodra de Brand Essence bekend is en alle klantcontacten zodanig zijn aangepast dat de Brand Essence daar in terug klinkt, is het tijd om ervoor te zorgen dat er legendarische verhalen over de onderneming verteld gaan worden. Dit is belangrijk omdat legendes de meest door vertelde verhalen zijn die er zijn en er geen betere reclame is dan mond tot mond reclame.

8. Je database is de onderneming

Length: 18 minutesComplexity: Standard

In de hedendaagse informatiemaatschappij is de onderneming niets meer dan de klanten en potentiële klanten die zij in haar database heeft staan. Vandaar dat moderne marketing er vooral over gaat over hoe je mensen in je database krijgt.

9. Zorg voor een honingpot

Length: 18 minutesComplexity: Standard

De tijd dat je in het kader van marketing achter iemand aanrende en bombardeerde met reclameboodschappen is reeds lang voorbij. Veel beter is om te zorgen dat er iets is dat mensen trekt zodat zij zichzelf aanmelden als geïnteresseerden in jouw onderneming.

10. Benader klanten steeds met waarde

Length: 18 minutesComplexity: Standard

Heb je eenmaal mensen in je database zitten, dan is het tijd om ze te benaderen met een commerciële boodschap. Maar de grootste fout die bijna alle ondernemingen maken, is dat zij alleen de onderneming beschrijven en reclame daarvoor maken in plaats dat zij eerst demonstreren hoe waardevol het is om in de database van de onderneming te zitten. De meeste onderneming minachten hun klanten zo sterk dat zij nooit de moeite nemen om voor de klanten steeds wat waardevols te doen. Maar toch is dat van groot belang.