Home

NLP Master Trainer Joost van der Leij

NLP Master Trainer Joost van der Leij

Er gaat niets boven het meemaken met een live-training. Er zijn DVDs met seminars van Richard Bandler, de bedenker van NLP, waar ik in de zaal zit en ondanks dat het hele goede DVDs zijn, is het een wereld van verschil om zelf mee te maken. In de zaal pik je zo veel meer op van de energie en de voor je onbewustzijn bedoelde boodschappen.

Desalniettemin ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om mensen mee te laten maken wat ze met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) kunnen bereiken. Daarbij vind ik het vind ik het veel belangrijker dat zij zelf kunnen ervaren wat ze met NLP kunnen dan dat hen wordt verteld wat ze er mee kunnen. Meestal is het zo dat iets makkelijker is gezegd dan gedaan, maar bij NLP geldt dat het makkelijker is om te doen dan om uit te leggen. Deze laagdrempelige online cursussen zijn een goede manier om zelf te ervaren wat je met NLP kan. Want ook al is het zo dat er niets boven het meemaken van een live-training gaat, leer je veel meer van het zien van een video of het horen van een audio-opname dan van het lezen van een tekst. Het is prima om ook teksten te lezen zodat je bewust beter begrijpt wat je aan het leren bent, maar om iets je echt eigen te maken, is het toch vooral zaak om je onbewustzijn te trainen: daarvoor werkt een video beter dan audio en audio beter dan een geschreven tekst.

Het grote voordeel van het hebben van online cursussen is dat ik ook heel specialistische onderwerpen aan bod kan laten komen. Onderwerpen waar ik slechts zo nu en dan een live-training in geef. Op deze manier ben je in staat om op een aantal specialistische onderwerpen toch de stof je eigen te maken, ook al heb je de live-training gemist.

Daar komt bij dat ik een van de allerbeste trainers ter wereld ben. Dat is niet alleen de reden dat Richard Bandler mij tot NLP Master Trainer heeft gecertifieerd, maar komt veelmeer tot uitdrukking in a) het vermogen om complexe zaken eenvoudig uit te leggen, b) op die manier is er veel meer ruimte voor een gedegen filosofische onderbouwing en c) bereik je met mijn trainingen veel meer het trainen van je onbewustzijn dan elders. Kortom, alle reden om snel met de online cursussen van TIOUW aan de slag te gaan. Temeer ook omdat ik weer van de allerbeste heb geleerd: Richard Bandler, Milton Erickson, Claudio Naranjo, Lao Tzsu, en Friedrich Nietzsche.