Dit is het boek dat ik vijf jaar geleden wilde schrijven maar nog niet kon. Eerst moest ik Breintraining, het Neurogram en Word wie je bent schrijven. Ik heb toen evenwel mijn onbewustzijn geprogrammeerd om dit boek in mijn veertigste levensjaar te gaan schrijven. Nu blijkt mijn onbewustzijn en ongeduldig en gul, want als alles goed gelopen is, komt het boek nu uit op mijn veertigste verjaardag, 29 maart 2011. Het afgelopen half jaar voelde ik een krachtige drijfveer om dit boek te schrijven; mijn onbewustzijn vond het de hoogste tijd en nu is het er (althans vanaf 29 maart 2011). Het boek gaat over de dood en welk een prachtige ontwikkelingen op dit vlak de komende dertig jaar gaan plaatsvinden. Maar meer hierover in de flaptekst van het boek:

memento mori overleef de dood

Van de achterkant van het boek:

Ondanks dat tot nu toe iedereen gestorven is, speelt de dood een steeds kleinere rol in ons leven. Vroeger was dat wel anders. De wereld zat vol gevaar en doodgaan hoorde erbij. Maar met de vooruitgang in de geneeskunde valt het einde van het leven steeds meer buiten ons blikveld. Tenzij je angst voor de dood hebt natuurlijk, maar vreemd genoeg blijkt slechts een kleine groep mensen dit te hebben.

In Memento Mori betoogt Joost van der Leij twee dingen: als je te veel angst voor de dood hebt, dan is nu de tijd om met enkele eenvoudige technieken je leven terug te winnen. Maar als je te weinig angst voor de dood hebt, dan maak je nu misschien keuzes in je leven zonder goed te beseffen wat alle opties zijn. Neurologisch blijkt ons brein anders met angst voor de dood om te gaan dan met andere angsten waardoor je er minder last van hebt. Een evolutionair voordeel, maar je kan de vraag stellen of dit nog steeds geldt.

De vooruitgang staat namelijk niet stil en we staan dan ook aan de vooravond van een biomedische revolutie. Het kan zo zijn dat te weinig angst voor de door ervoor zorgt dat levensverlengende ontdekkingen langer op zich laten wachten dan strikt noodzakelijk omdat te veel mensen zich te weinig druk maken om hun toekomst. Wie dan leeft, wie dan zorgt. Dit boek roept op tot een herbezinning en onderzoekt welke medische ontwikkelingen op het punt staan door te breken en hoe je zelf ervoor kan zorgen dat je zo lang mogelijk in goede gezondheid leeft.

Over dertig jaar is de kans groot dat de gemiddelde leeftijd rond de vijfennegentig ligt. Nog veel hogere leeftijden zijn niet waarschijnlijk, maar kunnen in principe wel. Het kan dus zijn dat er vandaag de dag al mensen geboren zijn die een radicale levensverlenging mee zullen maken. Er bestaan mogelijkheden die je een uiterst kleine kans geven om daarbij te horen. Ze komen allemaal aan bod om af te sluiten met wat je zelf kan doen om deze ontwikkeling te versnellen. Het motto is in ieder geval: Memento Mori!


Verder is hier de inhoudsopgave:

Memento Mori: Overleef de dood
- Inleiding
- Angst voor de dood
- Je eigen dood onder ogen zien met een goed gevoel
- Stoppen met doodsangst
- Nare beelden van het einde stoppen
- Geen hemel of reïncarnatie
- Gezond leven
- Multi-vitamines
- Dagelijks aanbevolen hoeveelheden
- Luister naar je gevoel
- Biomedische revolutie
- Het één na slechtste plan
- Plan Y from outer space
- Kansloze plannen
- Mijn eigen sciencefiction plan
- Wat jij kan doen

Vanaf heden is het boek te bestellen, eventueel in aanbieding met de Leer je goed voelen CD in het geval dat je zelf last van angst voor de dood hebt, of de Tijd heel alle wonderen CD om je onbewustzijn te programmeren voor een lang, gezond en succesvol leven en tenslotte mijn NLP standaardwerk Breintraining.Memento Mori: overleef de dood

€15.00
Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: NLP & Enneagram boeken, CD's en DVD's

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.