Muis met mensenhersenen is misschien wat overdreven, maar wetenschappers zijn in staat geweest om menselijke hersenencellen te kweken in een muizenbrein. Niet omdat we slimmere muizen nodig hebben, maar als bewijs dat je door middel van stamcellen nieuwe menselijke organen kan kweken.

Deze techniek zal de komende jaren verbeterd worden en dient mogelijk als middel tegen allerlei ouderdomsziektes. We gaan er als het ware voor zorgen dat mensen nieuwe organen krijgen voordat ze ermee ophouden.

Daarvoor is het wel handig om te bewijzen dat een dergelijke methode ook daadwerkelijk nieuwe levende cellen voortbrengen die in contact staan met de oude breincellen. Dat is nu gebeurd. Alweer een hele stap vooruit.
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.