Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #151 zaterdag 14 juni 2008

Wie wij zijn en hoe we ons gedragen ligt allemaal vast in ons brein. Als je bijvoorbeeld naar iemand zwaait wordt er ergens in je brein van A naar B informatie verstuurd met als gevolg dat je gaat zwaaien. Wanneer mensen last hebben van allerlei klachten rond angst, stress of verdriet, dan is dat ook slechts iets wat het brein zichzelf aangeleerd heeft. Een van mijn cliënten in mijn privé coachingspraktijk was jarenlang mishandeld. Hij vroeg zich af hoe het mogelijk was dat iets wat zich zo lang heeft opgebouwd in zo'n korte tijd weer kon verdwijnen. De reden is dat je met NLP het brein negatieve patronen afleert en nieuwe meer positieve patronen aanleert.

Met NLP technieken breng je het negatieve patroon zo in de war dat de betrokken hersencellen niet meer weten hoe ze de negatieve informatie van A naar B kunnen sturen. Het brein leert het negatieve letterlijk af. Maar tegelijkertijd kun je je brein ook trainen om zich makkelijker en vaker goed te voelen. Met de juiste NLP techniek kun je een goed gevoel oproepen en dat voor langere tijd vasthouden. Hoe langer je dat doet, hoe beter je brein getraind wordt.

Ook als er niets aan de hand is, is het verstandig om je brein vast te leren hoe het grip op emoties kan krijgen. In moeilijke omstandigheden gaat het onbewustzijn op zoek naar een manier om te overleven. Daarvoor kiest het onbewuste vaak een overlevingsmechanisme dat gebaseerd is op angst, woede of verdriet. Tenzij het onbewustzijn van tevoren al getraind is om het anders te doen, namelijk om een effectieve NLP techniek te gebruiken. Hiermee is het mogelijk om je brein preventief te trainen in het goed omgaan met moeilijke, emotionele momenten.

De toekomst is niet te voorspellen, maar de kans is groot dat mensen op momenten dat het moeilijk gaat vooral last hebben van of een naar gevoel, of gepieker of negatieve beelden. Hiervoor zijn precies de drie NLP basistechnieken voor ontwikkeld:

- de gevoelsomdraaitechniek voor het stoppen van een acuut naar gevoel
- de zwart/wit terugspoeltechniek voor het neutraliseren van negatieve beelden
- de sexy-stem techniek voor het stoppen van gepieker.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.