Op mijn vijftiende las ik “De mythe van Sisyphus” van Albert Camus. In dit boek kijkt Camus in de ziel van Sisyphus, de man die door de goden veroordeeld is om voor eeuwig een rotsblok een heuvel op te duwen om hem daarna weer van de heuvel af te laten rollen en opnieuw te beginnen. Wat gaat erin Sisyphus om als hij nadenkt over hoe zinloos zijn leven is, vraagt Camus zich af. Het antwoord is dat de mens toch doorgaat ook al is het leven zinloos. Geen vrolijke kost voor een puber, maar het maakte wel indruk. Ik nam mij voor om ook al zou mijn leven zinloos zijn, toch ervoor te zorgen dat ik er zoveel als mogelijk uithaalde.

Om die reden ben ik niet alleen wijsbegeerte gaan studeren, maar heb ik ook vele filosofieën buiten het academische curriculum bestudeerd. Of het nu ging om oosterse wijsheden, de mystieke kabbala of wat voor programma voor zelfontwikkeling dan ook, ik nam het gretig in mij op. Om meestal te ontdekken dat het misschien wel interessant was, maar dat het niet altijd evenveel informatie opleverde over wat nu slim is om met je leven te doen. Gelukkig begon ik in de loop der jaren wel bepaalde patronen te ontdekken, waardoor ik meer zicht kreeg op wat de meeste grote spirituele leraren, mystici en andere mensen die geëxperimenteerd hadden met zelfontwikkeling nu eigenlijk voor ogen hadden. Ik begreep wat op het programma stond, maar wist nog niet hoe ik dat kon bereiken.

Pas toen ik tegen Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) aanliep, kreeg ik eindelijk eenvoudige technieken en methoden in handen waarmee ik het zelfontwikkelingsprogramma wat ik vroeger bestudeerd had nu in de praktijk kon brengen. Sterker nog, omdat NLP een meta-discipline is waarmee je excellent menselijk gedrag op een gemakkelijke manier in kaart kan brengen, was ik in staat om uit de vele verschillende filosofieën, de beste strategieën voor zelfontwikkeling te destilleren. Gezamenlijk zorgen al deze gecombineerde strategieën voor een helder en duidelijk programma voor zelfontwikkeling.

Dit programma beschrijf ik nu voor het eerst in mijn nieuwe boek “Word wie je bent: zelfontwikkeling met Neurosofie®”. Het is gebaseerd op de oude Griekse filosofie van de elementenleer waarbij je aarde, water, lucht en vuur met elkaar in evenwicht brengt. Dit is wat de tekst achterop het boek erover zegt:

“Door de eeuwen heen heeft de mens zichzelf willen ontwikkelen. Of het nu bijvoorbeeld ging om meditatie, alchemie of magie, telkens waren er mensen op zoek naar de juiste manier tot zelfontwikkeling. Bij gebrek aan een goed wetenschappelijk inzicht in hoe de neurologie van ons brein werkt, hield men zich staande met verhalen, rituelen en symboliek. Veel van deze zaken passen vandaag de dag niet meer in ons wereldbeeld en worden afgedaan als mythe en fantasie. En dat is jammer, want misschien gooien we de baby wel met het badwater weg. Want los van de beperkingen en vreemde ideeën die in tal van verschillende theorieën over en methoden tot zelfontwikkeling van weleer zaten, is er wellicht toch een achterliggend patroon te ontdekken dat wij, moderne mensen van vandaag de dag, kunnen gebruiken om onszelf verder te ontwikkelen.

In dit boek laat Joost van der Leij zien dat het zelfs heel goed mogelijk is om zo'n pad voor zelfontwikkeling uit te stippelen. Op basis van tal van spirituele, mystieke en magische concepten laat hij zien dat er een manier is om je leven in balans te brengen zonder dat je in hoeft te gaan tegen algemeen geldende wetenschappelijke inzichten. Met Neurosofie® heeft Joost van der Leij een methode ontwikkeld om de vier elementen, aarde, water, lucht en vuur met elkaar in evenwicht te brengen. Op die manier krijg je het beste op het gebied van werk en inkomen (aarde), je goed voelen en goed met emoties omgaan (water), goed redeneren en communiceren (lucht) en tenslotte wilskracht ontwikkelen om je grootste ambitie te realiseren (vuur).“

Aan de hand van de inhoudsopgave kan je precies zien wat dit programma omhelst:

Word wie je bent: zelfontwikkeling met Neurosofie®
Inleiding
Fase 0 – Uitproberen: het begin van de reis
- De geheime routebeschrijving
Fase 1 – Aarde: geld en seks
- Een gezond en fit lichaam
- Financieel de zaken op orde
- Goed in seks
- Het ritueel van de middelste pilaar
Fase 2 – Water: emoties en liefde
- Grip op emoties en gevoel
- Een langdurige relatie met je grote liefde
- Het pentagram ritueel
Fase 3 – Lucht: rationaliteit en communicatie
- Wetenschappelijk leren redeneren
- Excellent communiceren
Fase 4 – Vuur: wilskracht en ambitie
- Het trainen van je wilskracht
- Je grote droom ontdekken en realiseren
Bijlage I: De rest van het pad
Bijlage II: Neurosofie®
Bijlage III: Droom-coöp


Zoals je misschien ziet, is NLP vaak het antwoord op de vraag hoe je deze fasen goed kan doorlopen (maar niet altijd). Dit is een van de achtergronden waarom ik een aantal van mijn boeken geschreven heb. Of het nu gaat om “Onbeperkt aan de slag: excellent ondernemen met NLP en het Enneagram”, of “Breintraining: handboek voor moderne NLP”, of “Onbeperkt Jezelf: gelukkig worden met NLP en het Enneagram”. Deze boeken vormen de basis van dit ontwikkelingsprogramma. Vandaar dat ik ook uitgebreid citeer uit deze boeken. “Word wie je bent” geeft in meer dan 60.000 woorden precies aan wat je met de methoden en technieken uit de andere boeken maximaal kan bereiken en hoe zich dit verhoudt tot de verschillende inzichten van tal van filosofieën.

“Word wie je bent: zelfontwikkeling met Neurosofie®”. Wil je dit indrukwekkende boek bestellen, maak dan hieronder een keuze:Word wie je bent: zelfontwikkeling met Neurosofie®

€16.95
Klik op de button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: NLP & Enneagram boeken, CD's en DVD's

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.