Al jaren wordt stralingstherapie gebruikt in het gevecht tegen kanker. Het nadeel van deze therapie is echter dat het veel schade doet aan gezonde cellen. Daarom zijn robots ontwikkeld die nauwkeurig kunnen bestralen.

Deze stralingsrobottechnologie is vol in ontwikkeling en de nieuwste machines zijn telkens weer nauwkeuriger dan de voorgangers. Ofschoon de verschillende robots op een iets andere wijze werken, is het principe van allemaal hetzelfde. De artsen programmeren het gewenste lichaamsdeel en de robot draait en richt zich zelfstandig op de tumor. De machines kunnen verschillende kankersoorten behandelen, van hersentumoren tot prostaatkanker. De afgelopen tien jaar zijn er robots ontwikkeld die tot op de millimeter nauwkeurig kunnen bestralen.


Bron: Phys Org

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.

Categories: Breinnieuws

No comments

The author does not allow comments to this entry