AD(H)D is een geval apart. Er wordt namelijk veel en veels te veel overgediagnosticeerd. Nu bestaan er wel echte ADHD mensen en zij hebben daadwerkelijk een brein dat anders reageert op bepaalde stoffen (met name amfetamine achtige stoffen). Alleen is dit een kleine minderheid. Vaak is er niks aan de hand en blijken het gewoon Enneagramtype 9, Bemiddelaars te zijn. Die hebben AD(H)D trekjes als persoonlijkheid maar reageren normaal op amfetamines. Het is dus belangrijk om eerst goed het Enneagram type van iemand uit te zoeken en als blijkt dat het om een Bemiddelaar gaat, extra waakzaam te zijn omdat de kans groot is dat hij of zij helemaal geen AD(H)D heeft.

In mijn visie is AD(H)D dan ook geen afwijking, maar een volgende stap in de evolutie. Als alles steeds sneller om ons heen gaat, dan past het brein zich aan. Afhankelijk van de leeftijd (21+ het liefst) hoop ik dat de AD(H)D'er ondertussen stiekem een keer XTC heeft geprobeerd. Had dat geen enkel effect, behalve dat hij er rustiger van werd, dan is het officieel AD(H)D. Zo niet dan is het iets anders wat aan de hand is.

Met NLP kun je in beide gevallen vervolgens aan de slag gaan om de negatieve gevolgen voor de persoon in kwestie aan de hand van de sympthomen te bestrijden. Een NLPer gaat elke keer op zoek naar wat wel goed gaat. Kan de AD(H)D'er bijvoorbeeld wel goed videospelletjes spelen? Wat ik buiten beschouwing laat is wat de omgeving ervan vindt. Als de AD(H)D'er nergens last van heeft, maar de leraar bijvoorbeeld wel, dan wordt het tijd om de leraar speed te geven zodat hij de AD(H)D'er bij kan houden, niet andersom.

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.