Met behulp van lasers en nanodeeltjes kunnen wetenschappers individuele cellen selecteren en vernietigen. In deze nieuwe techniek wordt laserlicht gebruikt om ‘nanobellen’ te vormen met gouden nanodeeltjes die zich in de cellen bevinden. Door de kracht van de laser te variëren kunnen de wetenschappers verschillende formaten bellen creëren. Zo kunnen ze kleine, heldere en daardoor goed zichtbare bellen vormen. Deze kleine bellen zijn onschadelijk voor de cellen. Ze kunnen juist ook grote bellen maken waardoor cellen uit elkaar spatten.

Het voordeel van deze techniek is dat een enkele cel geselecteerd kan worden. Het idee hierachter is dat op deze manier in een vroeg stadium ongezonde cellen gevonden en behandeld kunnen worden voordat de ziekte zich verder ontwikkeld en mensen echt ziek maakt.

Door de gouden nanodeeltjes aan antilichamen te verbinden die gericht op bepaalde kankercellen afgaan, komen de nanodeeltjes daar waar ze nodig zijn. Als vervolgens de cellen bestraald worden met een laser, worden nanobellen gevormd. Afhankelijk van de kracht van de laser worden de bellen groot of klein. De kleine bellen zijn goed zichtbaar onder een microscoop. Hierdoor kunnen de nanobellen gebruikt worden om zieke cellen te diagnosticeren. De grote bellen zorgen ervoor dat de celmembranen knappen, waardoor de hele cel kapot gaat. Ook dit is goed te zien onder een microscoop. De gebarste cellen zijn makkelijk op te sporen.

Deze techniek zou het mogelijk kunnen maken voor artsen om zieke cellen in een vroeg stadium op te sporen en te vernietigen. Misschien wordt het zelfs mogelijk om binnen de cel te werken, zonder de cel kapot te maken.


Bron: Phys Org

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.
Categories: Breinnieuws

No comments

The author does not allow comments to this entry