Cliënt zit reeds lange tijd in de ziektewet. Door overmatig drugsgebruik werkt cliënt niet aan terugkeer naar de werkvloer. Als hij dan ook nog zijn nek breekt, ziet hij het niet meer zitten. Door middel van provocative therapy per telefoon wordt eerst het gevoel van hulpeloosheid overwonnen als hij boos tegen me roept:

Ik houd het echt wel langer vol dan die paar maanden dat ik mijn nek niet mag bewegen.”

Vervolgens volgt een coaching traject waar gewerkt wordt aan een combinatie van weer gaan werken en onder controle krijgen van het stap & drugsgedrag. Als client het niet meer ziet zitten is er telefonische ondersteuning. In enkele therapiesessie wordt geleerd om controle over emoties en gedachtes te krijgen. Een en ander wordt door middel van hypnose versterkt.

Er vindt ondersteuning plaats bij het solliciteren en wanneer cliënt uiteindelijk kan kiezen tussen twee nieuwe banen. Tijdens de beginperiode van het werk, wordt cliënt ondersteund om werk goed te leren combineren met ontspanning door middel van uitgaan. Als er relatieproblemen ontstaan wordt ook op dat vlak telefonisch ondersteuning geboden.

Al met al komt cliënt weer goed terecht. Niet alleen is hij nu de meest gewaardeerde medewerker van de onderneming die hem in dienst genomen heeft, maar heeft hij ook goede controle gekregen over het stappen in het weekend.
Categories: NLP Cases

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.