Het griepvirus is een sluw virus dat constant muteert om aanvallen van het immuunsysteem en antivirale drugssoorten te ontwijken. Een nieuw onderzoek heeft echter misschien een zwakke plek gevonden bij de meeste griepvirusvarianten waaronder H1N1 en H5N1.

Met behulp van massieve computerkracht hebben wetenschappers het gedrag van bepaalde proteïne moleculen kunnen simuleren. Het gaat om de proteïne neuraminidase die onderdeel is van de meeste pandemische griepvirusvarianten. Omdat neuraminidase in zoveel varianten voorkomt is het een ideaal doelwit voor antivirusmedicatie. Het blijkt uit de simulatie dat de proteïne moleculen op een bepaalde plek onveranderd blijven. Deze plek zou ideaal zijn om antivirusstoffen aan te binden.

Vervolgens hebben de onderzoekers de database doorzocht van alle toegestane medicatiesoorten op zoek naar stoffen die zich kunnen binden aan neuraminidase moleculen. Omdat de stoffen die gebruikt worden in toegestane medicatie al onderzocht en goedgekeurd zijn, kan het veel tijd en geld schelen om deze stoffen te gebruiken. Als nieuwe medicatie wordt ontwikkeld, moet het namelijk eerst uitvoerig worden onderzocht en getest.

De zoektocht in de database naar de specifieke stoffen heeft een paar mogelijkheden opgeleverd. Deze stoffen zijn te vinden in fragmenten van al bestaande medicatie. In theorie is het mogelijk om met behulp van deze stoffen nieuwe drugs te ontwikkelen waarvan alle moleculaire onderdelen al bekend zijn en die beter het griepvirus kan bestrijden, omdat het zich bindt aan een mogelijk zwakke plek van het virus. Bron: Technology Review

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.
Categories: Breinnieuws

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.