Voor het eerst zijn tumoren in zoogdieren uitgeschakeld door een kanker vaccin dat het lichaam in gedragen werd met behulp van een zorgvuldig geconstrueerd, vingernagel groot implantaat.

De nieuwe benadering, ontwikkeld door bio ingenieuren en immunologen, maakt gebruik van plastic schijfjes geïmpregneerd met tumor specifieke antigenen. De schijfjes worden onder de huid aangebracht en zijn in staat het immuunsysteem van zoogdieren te herprogrammeren om tumoren aan te vallen.

De meeste kankercellen kunnen het immuunsysteem makkelijk omzeilen. Het systeem werkt door het herkennen en aanvallen van indringers vreemd voor het lichaam. De nieuwe methode zorgt ervoor dat het immuunsysteem zich richt op de tumoren en lijkt zowel effectiever als minder indringend te zijn dan andere kanker vaccinaties.

Conventionele kankervaccinaties verwijderen immuuncellen uit het lichaam, herprogrammeren deze om vijandig weefsel aan te vallen, en worden weer in het lichaam geïnjecteerd. Echter, meer dan 90% van de weer geïnjecteerde immuuncellen sterven voordat ze effect kunnen hebben.

Aangebracht onder de huid activeert het implantaat een immuunreactie om tumorcellen te vernietigen. De techniek heeft grote voordelen ten opzichte van opereren en chemotherapie en zou ook bruikbaar kunnen zijn in combinatie met bestaande therapieën. Het richt zich alleen op tumorcellen, waardoor schade aan andere delen van het lichaam wordt voorkomen. Bovendien, net zoals bij een immuunreactie op bacteriën en virussen, genereert het een weerstand voor de langere termijn. Hierdoor is er een duurzame bescherming tegen terugval.

De kracht van de nieuwe benadering zit hem in het reguleren van de twee taken van het menselijk immuunsysteem: het vernietigen van vreemd materiaal en het beschermen van eigen weefsel. Bron: Science Daily

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.
Categories: Breinnieuws

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.