Dit is een reprint van TIOUW Nieuwsbrief #144 vrijdag 18 april 2008

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) staat bekend als een van de meest effectieve manieren om jezelf verder te ontplooien. Door grip te krijgen op je emoties zorg je ervoor dat je je vaker een stuk beter voelt. Door goed te leren hoe taal en communicatie werken, ga je beter met andere mensen om. En als je dan ook nog weet hoe je problemen rond angst, depressieve gevoelens of trauma's weet op te lossen, dan groei je niet alleen zelf, maar help je ook je naasten een stap verder. Een mooi voorbeeld is het verhaal van Pim die de afgelopen NLP Practitioner opleiding voornamelijk voor hem zelf gedaan heeft, maar toch in staat was om tijdens de studie een jongen weer op het spoor te krijgen:

“Ze vertelde haar verhaal en ik reageerde hierop rustig, dat ik hem kan helpen met NLP. Ze werd boos en dacht dat ik niet serieus was. Ik heb haar verteld wat ik ga doen en wat NLP is. Ze begreep iets meer, maar ik moest uitkijken met wat ik ging doen. Nils wilde en is met Pasen bij mij gekomen. Zaterdagmiddag heb ik toen wat technieken toegepast, zoals omdraai, terugspoelen en swiss (voor zelfbeeld verbeteren). Zondag- en maandagochtend met douchen hoorde ik hem fluiten, dat gaf mij een goed gevoel. Hij voelt zich nu beter dan voor de behandeling en is een stap in de goede richting om zijn leven weer geheel op orde te krijgen. “ Ga hier heen voor het volledige verhaal: Hoe je met NLP meteen het verschil kunt maken

Om dat te horen van een van je cursisten dat geeft de grootste voldoening en dat is de echte beloning van mijn werk. Ook is het goed te zien hoe verschillende coaches steeds meer ervaring op doen en overstappen op het geven van workshops. De volgende fase in hun groei. Een kort overzicht van de workshops die mijn Master Practitioners geven de komende tijd zijn:

- Systeembeheerders leren communiceren
- En dan nu wat anders dan een foute man
- Heb jij de tijd van je leven?

Je ziet, heel andere onderwerpen dan van de trainingen die ik normaal gesproken geef, maar dat is juist zo leuk om te zien: dat iedereen zijn eigen weg weet te vinden en zich een speciale vorm van NLP eigen maakt. Het is niet de bedoeling om alleen maar kopietjes van mijzelf op te leiden. Uiteindelijk is het doel toch om je zelf te ontwikkelen in een richting die je zelf kiest. NLP vormt daar dan wel een goed fundament voor. Het vervult me dan ook met trots om de mensen die je getraind hebt zo te zien groeien. Wil je meer weten over deze trainingen, kijk dan op de vernieuwde agenda van NLP Kring Nederland al hier: NLP trainingen

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.