NLP is in de jaren 70 van de vorige eeuw verzonnen om stiekem aan hypnose te kunnen doen. Dr. Richard Bandler en John Grinder hadden ontdekt dat de magie van de grote therapeuten zoals Milton Erickson, Virginia Satir en Fritz Perls lag in hun gebruik van hypnotisch taalgebruik. Vandaar dat hypnose zo'n grote rol speelt bij NLP. Omdat tegenwoordig ook de wetenschap het bestaan en nut van hypnose inziet, is er geen noodzaak meer om binnen NLP stiekem met hypnose om te gaan. In tegenstelling juist, het is goed om precies duidelijk te maken hoe hypnose werkt en wat je er mee kan bereiken. Om die reden heb ik in een TV studio de DVD "Hypnotiseren kan je leren: hypnose als toepassing van NLP" opgenomen. Hier is een fragment uit die DVD:Op deze DVD staan tien van de belangrijkste hypnose oefeningen:

1. De standaard manier van hypnotiseren. In vijf fases: opwekken ontspanning, verdiepen van de trance, testen van de trance, overbrengen positieve boodschap en natuurlijk iemand weer goed wakker maken.

2. De Handshake interrupt. Misschien wel de bekendste manier om iemand snel in trance te brengen door het handenschudden met iemand te onderbreken.

3. Hypnose met kindertaal. Ons onbewustzijn reageert sterk op kindertaal. Door regressie gaan we terug naar onze kindertijd maar tegelijkertijd gaan we ook dieper in trance.

4. Trance zonder woorden. Bij hypnotiseren komt meer kijken dan alleen maar de juiste hypnotische woorden uit te spreken. Je kan namelijk iemand prima in trance brengen zonder woorden te gebruiken.

5. Arm levitatie. De beste manier om te testen hoe diep in iemand in trance is. Door het onbewustzijn iemands arm uit zichzelf omhoog te laten bewegen kan je iemand laten ervaren hoe krachtig je onbewustzijn zijn eigen gang kan gaan.

6. Onbewuste ja/nee signalen. Soms wil je het onbewustzijn vragen stellen. Of omdat je iets wilt weten, of omdat je wilt checken of er nog iets speelt wat iemand nog niet doorheeft en omdat je toestemming wilt hebben om iets te doen. Je kan dan gebruik maken van spiertesten maar de ervaring leert dat daarmee te veel gemanipuleerd kan worden. Veel zuiverder is het om gebruik te maken van 100% echte onbewuste ja/nee signalen.

7. Het oplossen van psychisch of psycho-somatische problemen met hypnose. Moderne NLP maakt geen gebruik meer van een verouderde techniek als six-step reframing. In plaats daarvan is er een generieke manier om door middel van hypnotherapie tal van problemen op te lossen.

8. Pijnbestrijding met hypnose. Als hypnose ergens veel wordt toegepast dan is het wel op het gebied van pijnbestrijding. In deze oefening zie je hoe je een plek van het lichaam ongevoelig kan maken.

9. Deep trance identificatie. Het grootste deel van hypnose-shows bestaat uit deep trance identificatie, namelijk dat je iemand hypnotiseert om te laten denken dat hij iemand anders is. Leuk voor de show, maar belangrijker nog is dit een prima methode om de kennis en kunde van iemand die je bewondert beter te leren en te integreren.

10. Herbeleven van genotmiddelen. In trance komen herinneringen sterker terug. Omdat de meeste genotmiddelen niet zozeer door de stof zelf werken, maar vooral door de reactie van het brein op de stof door middel van antistoffen, kan je met hypnose nogmaals genieten van genotmiddelen die je vroeger hebt gebruikt zonder daadwerkelijk het genotmiddel weer te consumeren.

De NBVH, de Nederlandse BeroepsVereniging voor Hypnotherapeuten heeft in haar blad Teth (jaargang 26, maart 2010) een recensie van deze DVD geplaatst. Onder andere zeggen zei:

"De auteur bedient zich van een taal die geen ontcijfering behoeft, maar voor de meeste verstaanders makkelijk te begrijpen en te volgen is. Overigens schuilt er in deze ogenschijnlijke eenvoud ook een veelheid aan knappe stijl- en woordspelingen, want de heer Van der Leij laat zich op deze DVD als een vlot en intelligent spreker zien die de kunst van spelen met taalpatronen goed verstaat." en "Zo vind je hier een mooie demonstratie van hoe het in de huid kruipen van een ander je kan helpen de hulpbronnen binnen bereik te halen die je zo goed kunt gebruiken. of waar je zo graag gebruik van zou willen maken. Deze DVD biedt beslist een aardige aanvulling aan de gereedschapskist van de hypnotherapeut. Sterk aan dit product is dat je nu eens kan zien hoe de technieken werken. Ook weet de auteur een overzichtelijke lijn te creëren, door geregeld samen te vatten, of stappen die volgen kort weer te geven."Hypnotiseren kan je leren: hypnose als toepassing van NLP

€34.99
Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
DVD met tien hypnose demonstraties waarbij hypnose gebruikt wordt om iemands leven beter te maken.

Zelden zie je deze tien hypnose demonstraties überhaupt gebeuren, laat staan op zo'n hoog niveau. Een absolute must voor iedereen die met hypnose aan de slag wil of meer van hypnose wil weten.Hypnotiseren kan je leren DVD

Date published: 11/17/2012


10 / 10 stars


Categories: Belangrijk
Defined tags for this entry:

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.