Wetenschappers zijn erin geslaagd om peniel erectiel weefsel te reconstrueren en het te implanteren bij mannetjeskonijnen. Om dit te bereiken hebben ze eerst gladde spiercellen en endotheliale cellen (het type cel dat in bloedvaten zit) uit het erectiel weefsel van het konijn gehaald. Deze cellen werden vermenigvuldigd in een laboratorium. Vervolgens werden de cellen geïnjecteerd in een soort driedimensionale bouwsteiger. De bouwsteiger werd geïmplanteerd bij het mannetjeskonijn. De steiger zorgt voor ondersteunen terwijl de cellen ontwikkelen. Al na één maand begon zich georganiseerd weefsel met bloedvatstructuren te vormen. Uit testen bleek dat het nieuwe weefsel functioneerde als een normale penis, met normale doorbloeding via de bloedvaten. De konijnen konden zelfs voor nakomelingen zorgen.

Er zijn nog absoluut vervolgstudies nodig, maar de resultaten zijn bemoedigend. Peniel erectiel weefsel heeft een unieke structuur en het heeft een complexe functie in het lichaam. Het kan niet vervangen worden door ander weefsel. Het is nog niet eerder gelukt het weefsel te reconstrueren. Men hoopt dat men patiënten met aangeboren afwijkingen, kanker in de penis, traumatisch letsel en sommige gevallen van erectiele dysfunctie kunnen helpen in de toekomst met de ontwikkelingen in deze technologie. Bron: Technology Review

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.
Categories: Breinnieuws

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.