Onderzoekers hebben een nieuwe benadering ontdekt voor het behandelen van beschadigd zenuwweefsel bij ruggenmergletsel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ‘nano-sferen’ die in het bloed kunnen worden geïnjecteerd kort na een ongeluk.

Die sferen bestaan uit copolymeer micellen. Twee belangrijke eigenschappen van deze micellen is dat ze oplosbaar zijn in water en dat ze in hun kern medicatie mee kunnen nemen. Medicatiestoffen zijn doorgaans niet oplosbaar in water, waardoor ze niet opgenomen kunnen worden in het bloed. De micel kan de medicatie aan haar kern binden en, vanwege haar mogelijkheid om op te lossen in water, kan ze de medicatie meenemen in de bloedbaan naar ziek of beschadigd weefsel. De mogelijkheden van micellen om op deze manier drugs te vervoeren worden al langer onderzocht bijvoorbeeld op het gebied van behandeling van kanker.

Echter, wetenschappers hebben nu ontdekt dat de micellen zelf te gebruiken zijn bij het herstel van beschadigde axonen, de uitlopers van zenuwcellen die de elektrische impulsen doorgeven. De micel kan dus niet alleen als drager van medicatie gebruikt worden, maar is zelf ook medicijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat behandeling met micellen het herstel van axonen tot ongeveer 60% tot gevolg heeft. Bij experimenten op ratten kon men een herstel van de controle over de vier ledematen waarnemen. Men heeft tevens ontdekt dat de concentratie micellen, nodig voor herstel, zelf niet schadelijk is. Bron: Physorg

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.
Categories: Breinnieuws

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.