Naar aanleiding van de afgelopen Intensieve NLP Clinic kreeg ik spontaan de volgende email:

"Hoi Joost,

Ik heb afgelopen zaterdag op de Intensieve NLP Clinic een hele leuke dag gehad samen met mijn mannetje. We hebben onderweg naar huis nog lang nagepraat over de oefeningen en over het effect. En vooral dat NLP eigenlijk zo herkenbaar is, omdat het technieken zijn, die mensen vaak onbewust en
soms bewust, al van nature doen. Ook hadden we de "Leer je goed voelen CD" meegekregen.

Ik ben die gaan beluisteren en gaan oefenen.

Eindelijk na een aantal weken oefenen met iedere keer daarna een licht zweverig gevoel in mijn hoofd, heb ik daar nu eens geen last meer van. Ik heb de beslissingsoefening gedaan en de ontspanningsoefening en dit voelde zo lekker. Ook merk ik, dat ik nu steeds beter wordt in het doen van de technieken. De beelden worden scherper, specifieker en ik kan nu nog beter het onderscheid maken tussen heel dicht bij en veraf van de plaatjes in mijn verbeelding. Ik geloof nu echt, na in het begin toch enige scepsis en soms frustratie, omdat het oefenen niet zo goed lukte, dat er nu eindelijk wat aan het veranderen is, het wordt al wat meer een automatisme. Oefening baart kunst, zo blijkt maar weer. Ik ga gewoon nu lekker door, en vertrouw er nu op, dat het met steeds beter zal afgaan. Waar ik eerst dacht, "Zie je wel, ook dit werkt bij mij niet goed genoeg", denk ik nu "Ik ben blij dat ik toch stug ben doorgegaan met de oefeningen ook al wou ik er soms de brui aan geven, want nu begint het toch zijn vruchten af te werpen" Haha, metaforische zin, niet?

Bedankt voor de leerzame en gezellige, humoristische dag.

Groetjes Mirella van Es"
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.