Wetenschappers zijn al jaren bezig mogelijkheden te vinden om bepaalde hoeveelheden drugs af te leveren bij een specifiek doel, zoals bijvoorbeeld antikanker medicatie bij een tumor. Veel van het werk betrekt capsules op microschaal of andere holle structuren die van buitenaf gereguleerd kunnen worden.

Eén van de nieuwste ontwikkelingen betreft ‘nano-kooien’ van goud met in elke hoek een gat. De kooi is bedekt met een polymeer dat door verwarming afbreekt waardoor de gaten open gaan. Het verwarmen van het polymeer geschiedt door middel van het bestralen met bijna-infrarood licht met een laser. De golflengte van bijna-infrarood licht stelt het licht in staat een aantal centimeters het lichaam binnen te dringen voordat het volledig wordt geabsorbeerd door het lichaamsweefsel. Zodra de gaten geopend zijn, kan de medicatie ontsnappen.

Het is mogelijk om de nano-kooien zo te maken dat ze zich binden aan het tumorweefsel. Zodra ze zijn geïnjecteerd vinden de nano-kooien hun weg naar de tumor waar ze blijven zitten, totdat de tumor bestraald wordt met bijna-infrarood licht. Door te variëren met de sterkte van de laser, zou het mogelijk moeten zijn om de snelheid van het loslaten van de drugs te reguleren. Bron : New York Times

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.
Categories: Breinnieuws

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.