Bij NLP is er een eenvoudige techniek voor verliesverwerking, namelijk de zwart/wit terugspoeltechniek. Door nare herinneringen her te beleven in zwart/wit, van achter naar voren en met circusmuziek verliest het brein de link tussen de herinnering en de emotie. Afhankelijk van wat je precies kwijt wil raken kan je deze techniek als volgt uitbreiden. In het geval dat je een geliefde kwijtgeraakt bent dan is het verstandig om nadat je de zwart/wit terugspoel techniek gedaan hebt snel vijf goede momenten die je met hem of haar hebt gehad voor ogen te halen. Het brein laat dan de nare einde los en focust meer op de goede momenten die je met iemand gehad hebt. Is het iemand die je minder leuk vond dan haal je snel vijf nare momenten met die persoon naar voren. Op die manier ontstaat er aversie en is het verlies minder erg. Dit werkt bijvoorbeeld erg goed bij het verwerken van een relatie die uit is gegaan.

Deze video gaat over de zwart/wit terugspoel techniek:


Na mijn lezing over dit onderwerp, geeft Monique van der Meer een lezing over verliesverwerking bij dood geboren kinderen. Zij heeft een boek over dit onderwerp gemaakt genaamd “Twinkeling: een volwassen sprookje over verliesverwerking”. Monique heeft de NLP Practitioner opleiding bij mij gedaan en gaat eind dit jaar de NLP Master Practitioner doen.

Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.