Deze week een vraag die mij zeer intrigeerde, namelijk: “Kan je een depressie voorkomen?” Het snelle antwoord is nee, maar voor het uitgebreide antwoord bekijk deze video:Wil je naar aanleiding van deze video-nieuwsbrief meer weten over het NLP prentenboek, ga dan naar: "Joost is blij: met jonge kinderen praten over gevoel".

Een van de ouders die het prentenboek reeds gebruikt heeft, kwam met het volgende verslag:

"Na het lezen van Joost zijn kinderboek:

“Dat Joost ruzie had gekregen was toch leuk, omdat hij grappig keek”, zegt Meintje (5). “Als ik een zwart rondje heb in mijn buik dan ben ik boos en dan haal ik het uit mijn buik en draai ik het om en dan heb ik een rozepaars rondje. Nu laat ik het roze rollen. En dat doe ik weer in mijn buik en dan voel ik me weer helemaal blij! De ezelsoren vond ik het allerleukste! Op school als een kindje naar tegen me doet dan denk ik dat die er opeens anders uitziet, een baby met een poepluier aan bijvoorbeeld. En dan moet ik heeel hard lachen. Nu doen twee meisjes die me eerst vaak pestten weer elke dag aardig tegen me! En vind ik ze ook weer heel lief.”

Haar zusje van 3 jaar vindt de blauwe kleur van het boekje en plaatjes zo mooi. “Ik ga ook aan taartjes denken als ik verdrietig ben!”

Ik zelf vond het een bijzonder boekje om voor te lezen aan mijn dochters. Het is totaal anders dan alle boeken die ik ooit heb gelezen voor kinderen. Bovendien gaat het nu eens niet over dieren! Ik denk dat kleine Joost uit dit boekje zeer inspirerend is voor de belevingswereld van de allerkleinsten. Als ik ze ernaar vraag, weten ze ook gelijk over wie ik het heb en hoe hij met moeilijke momenten omgaat. Kortom, een aanrader voor wie een origineel kadootje wil geven of zijn of haar kind wil verassen met iets nieuws, waar het ook nog iets aan heeft voor de rest van zijn/haar leven!

“Joost, gefeliciteerd met dit kinderdebuut!”


Marije Dantuma"Het boekje is ook bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen onder ISBN nummer: 9789460510038 als je dat prettiger vinden, maar ik waardeer het natuurlijk zeer wanneer je het boekje via mijn dochteronderneming besteld.

Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.