Naar aanleiding van de afgelopen NLP Practitioner opleiding kreeg ik de volgende reactie van een van de deelnemers.

"In mijn werkzaamheden als docent op het VMBO word ik regelmatig geconfronteerd met pubers waar in de grond van de zaak “niets mis mee is” , maar die dermate vastgelopen zijn als gevolg van onverwerkte gebeurtenissen dat ze zichzelf regelmatig in moeilijkheden brengen op en buiten school. Ik wilde deze jonge mensen hulp kunnen bieden. In mijn zoektocht naar oplossingen kreeg ik het boek “Neurolinguïstisch programmeren” van Anthony Robbins in handen en werd mijn belangstelling gewekt.

Via internet kwam ik op de site van Joost van de Leij. Deze sprak me aan en in schreef me in voor de practitioner opleiding die van september t/m december in Amsterdam gegeven werd.

Vanaf dag 1 was ik onder de indruk van zijn gave om mensen continue te kunnen boeien en informeren: hij weet zijn enorme kennis van NLP op een realistische, humoristisch, geëngageerde, boeiende en afwisselende manier over te brengen op de cursisten. Hij durft af te wijken naar zijpaden en geeft iedereen al snel het vertrouwen dat deze kennis persoonlijk en professioneel tot goede resultaten kan leiden.

In mijn werk ben ik nu begonnen leerlingen met NLP te helpen. Ik begin met het bepalen van hun persoonlijkheidstype. Hiermee vang ik hun belangstelling en tegelijk kan ik het probleemgebied in kaart brengen. Daarbij gebruik ik de informatie uit het boekje “Onbeperkt jezelf” van Joost. Het mooie van NLP – aldus Joost – is ook de snelle manier waarop veranderingen zichtbaar kunnen worden. Absoluut waar. Collega’s merken veranderingen op in het gedrag van de leerling, terwijl ik nog maar net bezig ben….. En de leerlingen? Zij zijn verbaasd dat nare gevoelens zo snel verdwijnen en niet meer opgeroepen kunnen worden!

Ook persoonlijk heeft NLP mij goed gedaan. Ik hoor nu zeggen:”Je gevoel en wat je zegt zijn in balans”. Zo voelt het ook. NLP heeft rust in mijn beleving gebracht.

Ik heb met deze cursus de beste investering van mijn leven gedaan."
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.