Dit is een herdruk van nieuwsbrief #130 zaterdag 30 december 2007.

Het is weer die tijd van het jaar dat je aan goede voornemens denkt. Gegeven de grote aantallen mensen die zich binnen de kortste keren niet aan hun eigen goede voornemens houden, is het goed om je te realiseren hoe je je voornemens het beste kunt formuleren. Hierbij zijn een aantal regels die je hierbij goed kunnen helpen. Wanneer je deze toepast op je eigen goede voornemens voor 2008 dan vergroot je de kans dat je ze ook waarmaakt.

In de eerste plaats is het belangrijk om voor ogen te hebben dat het grootste deel van wat je doet en laat bepaald wordt door je onbewustzijn. Wanneer je je dus iets voorneemt om te gaan doen of juist om te laten, dan is het vooral zaak om je onbewustzijn te overtuigen dat het goed en veilig voor je is. Daarnaast is het van belang om te zorgen dat je voldoende impact maakt op je brein. Je brein is net een plaat metaal. Als je hem langzaam en voorzichtig buigt dan springt ie weer terug in zijn oude vorm. Maar leg je hem op een tafel en sla je erop dan ontstaat een knik die je er niet meer uit krijgt.

De beste manier om je onbewustzijn duidelijk te maken dat er iets moet veranderen begint met je goed voelen. Je brein leert het beste wanneer het snel gaat en leuk is. Dus ga vooral met je goede voornemens aan de slag wanneer je de komende dagen een keer plezier maakt. Zorg ook dat je nuchter bent terwijl je het doet, want anders linkt je brein het goede voornemen met name aan de alcohol.

In het geval dat je iets (meer) wilt gaan doen in 2008, beeld je dan hoe dat eruit zou zien. Hoe ga jij je gedragen wanneer je datgene doet wat je je voorneemt om te gaan doen. Stel je voor hoe zoiets eruit zou zien als iemand er een documentaire van zou maken. Je ziet jezelf het dus doen. Hoe meer details je erin kunt zien hoe makkelijker het wordt voor je onbewustzijn om het waar te maken. Herhaal deze oefening fanatiek door de documentaire van je nieuwe toekomstige leven een paar honderd keer te zien.

Wanneer je iets wilt laten, maak dan zo'n zelfde documentaire, maar zie nu dat je weigert het slechte gedrag te gaan doen en dat je juist positief ander gedrag doet. Stel je wilt stoppen met roken, zie dan dat je weigert sigaretten te kopen en dat je met het geld dat je overhoudt leuke andere dingen gaat doen. Stel je wilt stoppen met snoepen, zie dan weer dat je snoep bij je weghoudt en leuke andere dingen gaat doen. Op die manier train je je brein om het juiste te doen in 2008.

Net als vorig jaar heb ik natuurlijk ook dit weer een speciale nieuwjaarswens voor je gemaakt. Wanneer je deze boodschap wilt lezen, ga dan naar www.geefhoop.nl voor een gepersonaliseerde boodschap voor jou en je naasten.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.