Dit is een herdruk van nieuwsbrief #120 oorspronkelijk verzonden op maandag 8 oktober 2007

De NLP Practitioner opleiding van dit najaar is net van start gegaan en direct zie ik al de eerste goede resultaten terug. Dat is wat ik zo leuk vind aan Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP): het geeft je meteen handvaten waar je echt iets mee kan. Na het eerste weekend wist een van de deelnemers al een jong meisje te leren om haar angsten 's avonds te bedwingen. Het hele verhaal staat hier: Kinderen leren zonder angst naar bed te gaan

Nu wil niet iedereen aan de slag als coach, vandaar dat veel mensen NLP ook gebruiken voor een stuk zelfontwikkeling. NLP is als het ware een soort handleiding hoe je brein werkt. Weet je eenmaal hoe je brein werkt, dan wordt het een stuk makkelijker om te zorgen dat je je goed voelt, dat je effectief aan de slag gaat om te bereiken wat je bereiken wilt en dat je meer plezier maakt in je leven. Zonder dat stuk zelfontplooiing is het ook niet mogelijk om een goede coach te worden. Je dient NLP eerst goed op jezelf te kunnen toepassen. Pas daarna ben je in staat om ook andere mensen verder te helpen.

Een ander groot voordeel van NLP leren is, dat je ontdekt wat de optimale manier van communiceren met anderen is. Immers, wanneer je weet hoe jouw brein werkt, dan heb je ook een goed idee hoe het brein van iemand anders werkt. Die kennis leert je ook hoe je het beste met andere mensen kan communiceren. Soms is dat op basis van hele specifieke informatie. Namelijk in die gevallen dat iets heel precies gedaan moet worden of je iets goed moet afspreken met elkaar. Maar veel vaker is dat communicatie op basis van elkaar de ruimte geven, zoals ik dat plecht te noemen. Door je woorden zo te gebruiken dat je voor de andere maximaal de mogelijkheid biedt om op basis van zijn eigen ervaringen betekenis te hechten aan jouw woorden, krijg je een communicatievorm die heel nauw aansluit bij de ander en die als zeer prettig wordt ervaren. Vandaar dat je bij een NLP opleiding zowel je zelf leert ontwikkelen als dat je leert om goed met elkaar te communiceren.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.