Dit is een herdruk van nieuwsbrief #118 oorspronkelijk verzonden op vrijdag 21 september 2007

Deze dagen ben ik met regelmaat weer getroffen door de innerlijke kracht die de meeste mensen blijken te hebben. Ik heb een positieve instelling naar mensen toe. Zo ga ik er bijvoorbeeld nooit vanuit dat er iets met mensen mis is. Het enige dat er aan de hand is, is dat mensen soms de verkeerde dingen geleerd hebben. Dit soort problemen worden dan ook beter opgelost door nieuwe mogelijkheden te leren dan op welke manier dan ook.

Als mensen in een moeilijke periode zitten van hun leven, dan wil het onbewustzijn een manier vinden om te overleven. Het onbewustzijn is het oudste en meest egoïstische deel van je brein. Daar is niks mis mee, want het onbewustzijn is erop gericht om je te beschermen. Het probeert je dus door zo'n moeilijke periode heen te slepen en als dat lukt dan is het blij dat het een manier om te overleven heeft gevonden. Het gevolg is dat je onbewustzijn dat gedrag blijft herhalen ook al is de situatie geheel veranderd.

Met NLP kun je het onbewustzijn leren dat er ook andere manier van overleven zijn die aanzienlijk effectiever zijn en ook een stuk beter voelen. Want het onbewustzijn is zo op overleven gericht dat het niet uit maakt hoe vervelend jij het vindt voelen of hoeveel last je ervan hebt. Zolang je maar overleeft. Toch is je onbewustzijn een grote leermachine. Vanuit deze leergierigheid past het zichzelf snel aan zodra het methodes en technieken tegenkomt voor een beter leven.

Dat is voor mij een grote innerlijke kracht die mensen hebben. Mensen zijn niet van suiker en ze zijn een stuk sterker dan ze zelf denken. Leren te vertrouwen op die innerlijke kracht kan je helpen over obstakels heen te stappen met een gevoel van ontspanning, rust en zelfvertrouwen. Je kunt er eigenlijk altijd wel op rekenen dat je onbewustzijn in staat is om nieuwe en meer effectieve manieren te leren zodra je het dat vertrouwen geeft. Dingen kunnen ook zo maar weer beter gaan.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.