Dit is een herdruk van nieuwsbrief #114 oorspronkelijk verzonden op maandag 20 augustus 2007

Het doel van Neuro-Linguïstisch Programmeren is makkelijk duidelijk te maken, namelijk het vergroten van je persoonlijke vrijheid. Dat betekent in eerste instantie vrij zijn van angsten, stress of andere nare gevoelens. Zolang je daar mee worstelt ben je als het ware vastgeketend en kun je niet vrijuit leven.

Maar in tweede instantie wordt het ook belangrijk om meer vrijheid te krijgen om dingen te doen, te ondernemen. Om bij jezelf een nieuwsgierigheid te kweken het onbekende tegemoet te treden en te ontdekken wat er nog meer voor mogelijkheden zijn. Dat is dan ook meteen een van de reden dat ik mensen verder help om zelfstandig aan de slag te gaan. Hoewel een eigen onderneming natuurlijk hard werken is – het komt immers niet voor niks – geeft het ook meer vrijheid om je werk vorm te geven zoals jij dat ziet.

De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Onder druk van de vergrijzing zal er steeds meer mogelijk zijn binnen bestaande en nieuwe arbeidsrelaties. Dat biedt de komende tijd kansen, voor die mensen die dat willen, om meer hun eigen invulling aan hun werk te geven. Nu begrijp ik dat niet iedereen dat wenselijk acht, maar steeds meer mensen kijken naar de ontwikkelingen op hun vakgebied en zien dat er meer en meer mensen als een soort freelancer aan de slag gaan. Wat de meeste mensen echter tegenhoudt is de inherente onzekerheid die kleeft aan het ondernemerschap.

Voor die mensen bij wie dat wel past, geeft NLP de mogelijkheid om te leren hoe je de zaken goed opzet. Ik kan niet van tevoren garanderen dat iedereen een goed plan heeft of dat voor elk plan er ook een markt is. Mijn ervaring met de opleiding tot NLP coach strekt zich vooral uit naar dienstverlening a la coaching. Maar met NLP kun je wel uittesten hoe reëel je plannen zijn en, mocht blijken dat er vraag naar jouw diensten is, hoe je dan zorgt dat je meer dan voldoende klanten krijgt. Bij sommige mensen ontstaat dan een nieuw probleem, namelijk hoe kan ik al dat werk aan, maar dat is toch echt een luxe-probleem.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Discussieer mee op NLP Kring
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.