Onderzoek van de universiteit van Turijn door Fabrizio Benedetti toont aan dat in sommige situaties pijnstillers alleen effect hebben als een dokter erbij zegt dat het pijnstillers zijn. Met andere woorden, in het geval dat iemand pijn heeft maar de pijnstiller krijgt voorgeschreven voor een heel ander probleem, wordt er geen verschil in pijn waargenomen. Pas als de dokter zegt "dit zorgt ervoor dat de pijn verdwijnt" dan pas gaat de pijnstiller werken. Dit legt natuurlijk een nog grotere verantwoordelijkheid bij de arts neer om een goede arts te zijn, die precies vertelt hoe de symptomen van je klachten gaan verdwijnen.

Maar omdat bij al het medicinaal onderzoek men met dubbel gerandomiseerde tests erbij verteld heeft wat het medicijn doet, is de kans aanwezig dat een aantal van de "bewezen" medicinale werking, toch op het placebo effect berust. De kracht van suggestie speelt in deze een veel belangrijkere rol dan tot nu toe aangenomen. Gebruik maken van de kracht van suggesties is precies wat NLP en hypnose zo'n krachtige manier maakt om problemen op te lossen. De wetenschap komt daar stapje voor stapje verder achter.

Discussieer mee op NLP Kring
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.