Dit is een herdruk van nieuwsbrief #110 oorspronkelijk verzonden op maandag 17 juli 2007

Nog voordat de vakantie goed en wel begonnen is, ben ik al weer terug van wat in alle objectiviteit een rampzalige vakantie had moeten zijn. Niet alleen scheurde Marie-Jose haar enkelbanden op de eerste dag, maar lag ik die nacht aan het infuus in een Grieks ziekenhuis met een ernstige voedselvergiftiging. Ik moet zeggen dat ook al viel het ziekenhuis her en der uit elkaar en hadden ze apparatuur dat nog van voor de tweede wereldoorlog leek te stammen, het personeel, de artsen en zusters waren allemaal enorm betrokken en waren echt bezig voor je te zorgen, een schril contrast met wat vaak de situatie in Nederland is.

Zo zie je maar weer: NLP kan niet voorkomen dat er geen nare dingen in je leven gebeuren, maar NLP helpt je wel om vervolgens goed met die nare dingen om te gaan, want we hebben de resterende week heerlijk ontspannen in ons huisje genoten van het prachtige weer en de schitterende omgeving door vooral te focussen op wat nog wel kan. Een van de kernpunten van NLP is om continu op zoek te gaan naar wat wel werkt en wat je nog wel kan. Door telkens een beetje meer te doen van wat goed gaat, zorg je ervoor dat het steeds beter gaat. Tegelijkertijd is het verstandig om die dingen die niet lukken en die niet goed gaan steeds minder te doen, zodat je leven zich richt op wat goed gaat.

Natuurlijk gaan er ook wel eens dingen mis, maar hoe makkelijker je daar over heen stapt en het weer vergeet, hoe meer tijd er over is voor de goede momenten. De kracht van vergeten is niet te overschatten. We kennen allemaal wel het gevoel dat je iemand tegenkomt en dat zijn naam op het puntje van je tong ligt. Stel je voor dat je op die manier met problemen om zou gaan; dat je 's ochtends wakker wordt en dat je zo'n gevoel hebt dat er iets was, maar dat je er niet meer op kan komen. Probleem opgelost. Onthoud dus om de nare dingen vooral weer zo snel mogelijk te vergeten zodat je focust op de goede zaken van het leven. Alleen als je nog op vakantie gaat, denk dan wel aan alle dingen die je mee wilt nemen, want anders ...

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.