Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar organiseer ik op vrijdag 29 augustus een uniek spektakel. Een combinatie van een fantasie rollenspel en NLP training voor kinderen. NLP werkt erg goed bij kinderen omdat zij nog sterk in een magische wereld leven waar alles nog mogelijk is. Door kinderen van jongs-af-aan met NLP technieken te leren hoe je grip op emoties krijgt, zorg je ervoor dat hun onbewustzijn weet wat het moet doen op momenten dat het een keer in hun latere leven moeilijker wordt. NLP zorgt er dan voor dat preventief het onbewustzijn geleerd heeft hoe het zich uit zo'n moeilijke situatie kan redden.

Om te zorgen dat het geen saaie volwassenen training is, maar een evenement dat kinderen zelf heel leuk vinden, heb ik gekozen voor de combinatie met een fantasie rollenspel. Verhalen zoals “In de ban van de ring” en “Harry Potter” zijn ongekend populair. In het verlengde hiervan ligt het fantasie rollenspel. Bij een rollenspel krijgt iedereen een rol, wordt verkleed en geschminkt, en men gaat met zijn allen een spannend avontuur beleven. Om te zorgen dat de kinderen een rollenspel krijgen van de hoogste kwaliteit en onder ervaren begeleiding, werk ik op dit vlak samen met Games-N-Stuff, een organisatie die de afgelopen jaren uitgegroeid is tot de nummer 1 op het vlak van fantasie rollenspellen voor deze leeftijdsgroep.

Het rollenspel speelt zich af in een Middeleeuwse omgeving. Er bestaan tovenaars, goede heksen en monsters. De kinderen leren in diverse workshops hoe ze volgens de spelregels mogen zwaardvechten, hoe ze elkaar kunnen helpen en hoe “magie” werkt. Dit laatste is waar de NLP training begint. De monsters in het spel gebruiken drie soorten toverspreuken, namelijk iemand een naar gevoel geven, een negatieve gedachte of negatief beeld. De kinderen leren onder begeleiding van NLP coaches hoe ze deze toverspreuken bij elkaar kunnen oplossen door de volgende drie technieken te gebruiken:

1) Een naar gevoel wordt opgelost met de gevoelomdraai techniek
2) Een negatieve gedachten wordt belachelijk gemaakt met een cartoonstemmetje
3) Een negatief beeld wordt geneutraliseerd door de zwart/wit terugspoel techniek

Dit zijn precies de drie NLP basistechnieken waarvan ik vind dat een ieder die eigenlijk al op school zou moeten leren.

Hier is een video-opname van een van de eerdere rollenspellen van Games-N-Stuff voor deze leeftijdsgroep:Voor meer informatie over wat een rollenspel is en wat ook geschikt is om kinderen duidelijk te maken wat we gaan doen, staat hier: rollenspel

Het rollenspel duurt van 's ochtends 10 uur tot 's avonds 17 uur. De kinderen worden 's ochtends opgevangen en 's middags om 17.00 uur weer op de verzamelplaats bij het Archeon teruggebracht. Er is meer dan voldoende begeleiding zowel op het vlak van het spel als op het gebied van NLP coaching. De dag zelf vindt plaats op een prachtige locatie, namelijk het Archeon in Alphen aan de Rijn. Dat betekent dat dit evenement inclusief de toegang en alle Archeon attracties is. Gegeven dat er een strikt maximum aantal deelnemers is, is het raadzaam direct plaatsen te bestellen. Mocht je kind naar school moeten, dan is het mogelijk om vrij te vragen aan school. Eventueel kan ik daar een verklaring voor afgeven dat het hier gaat om een sociale vaardigheden training. Inschrijven is 100% veilig omdat je altijd tot 24 uur van tevoren kosteloos per email kunt annuleren. Dus, mocht je een of meer kinderen op een fantastische manier in aanraking laten komen met de basis elementen van NLP, geef ze dan meteen op met het onderstaande formulier:

[WEGENS TE WEINIG INSCHRIJVINGEN GEANNULLEERD]
Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.