Hier volgt een eerste reactie van de deelnemers aan het eerste NLP seminar in Nederland, "Using Even More of Your Brain for a Change", van dr. Richard Bandler en John LaValle.

"Hi Joost,

Bandler en Lavalle in Amsterdam: een amerikaanse intro, grote (niet zo erg meer gelijkende) foto’s op het podium en daardoor bij mij, behalve toch wel hooggespannen verwachtingen, een beetje aversie. En dan beginnen ze te praten: boeiend, vlot, leuk en opeens herkende ik een aantal zinsconstructies, het woordgebruik en had ik zoiets van “laat maar binnenkomen”. Het gaat ze zo gemakkelijk af; het ultieme voorbeeld van hun uitspraak “je moet het conversationally kunnen”. Het gaf me ook wel het gevoel dat ik nog veel, heel veel gewoon moet dóen of gewóón moet doen en dat niet alleen in taalgebruik maar ook in flexibiliteit en creativiteit. Waar ik nogal eens de neiging heb om vooral te bedenken dat niet weet hoe ik iets moet oplossen, heb ik hier weer ervaren dat je het gewoon moet doen en als het niet werkt gewoon wat anders proberen. De gewoontes, de ervaring, en die logica die heb ik nog niet en eigenlijk is dat ook niet nodig. Het is zo simpel; gewoon doen.

Petje af voor mensen die zo met hun vak bezig zijn, die niet op hun lauweren rusten maar blijven doorontwikkelen (simplificeren) en die zo enthousiast dingen overdragen. Het was een ontzettend gave ervaring. Wat mij betreft kan het niet snel genoeg september zijn om weer zelf aan de slag te gaan in de Master opleiding.

Groet,

Roland"
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.