Dit is een herdruk van nieuwsbrief #102 oorspronkelijk verzonden op dinsdag 8 mei 2007

De meest aan mij gestelde vraag is of het nu echt mogelijk is om heel snel ten positieve te veranderen. Dat mensen snel en langdurig voor de rest van hun leven ten negatieve kunnen veranderen, wordt algemeen geaccepteerd. Als iemand iets traumatisch meemaakt dan is het begrijpelijk dat iemand daar nog lang last van heeft. Maar als zoiets gebeurt ten positieve is het opeens onvoorstelbaar.

En dat terwijl het voor je hersencellen natuurlijk weinig uitmaakt of iets positiefs of negatiefs is. Die verwerken gewoon de informatie die door je brein gaat. Natuurlijk zijn we geneigd om meer belang te hechten aan serieuze negatieve dingen omdat die vaak met overleven geassocieerd worden. Toch blijkt ons brein ook heel snel positieve veranderingen te kunnen maken. Van belang hierbij is wel dat er voldoende impact op het brein gemaakt wordt. Anders werkt het niet. En iemand moet ook wel echt willen. Alleen als je echt wil, werkt NLP.

Dat zie ik goed terug wanneer ik kijk hoe goed en krachtig de deelnemers van de groepscoaching NLP oppakken om hun leven de goede richting in te sturen. Helaas, kan ik niet voor iedereen van tevoren garanderen dat NLP werkt, maar omdat ik werk op basis van “no cure, less pay” kan ik goed bijhouden hoe groot het effect is. Op het ogenblik blijkt bij 92% van de deelnemers het goed te werken. Door de groep bewust klein te houden is er meer dan voldoende persoonlijke aandacht. Doordat NLP gebruik maakt van “secret therapy” waarbij iemand praktisch alles voor zich houdt en in zijn eigen hoofd de technieken toepast, is het eigenlijk net zo prive als 1-op-1 coaching.

Zoals ik vaker zeg: voor mij zijn de basis NLP technieken essentieel voor een ieder om te leren. Niet alleen omdat je daarmee preventief voorkomt dat je brein de verkeerde, negatieve overlevingspatronen zoals angst of depressieve gevoelens gaat gebruiken, maar voornamelijk omdat ik NLP echt de gebruikershandleiding voor je brein vind. Ons brein werkt op basis van de vijf zintuigen. Smaak en geur zijn voor de meeste van ons zo onbewust dat we daar niet mee werken, maar het is belangrijk om te leren hoe je een negatief gevoel stopt en vervangt door een goed gevoel; hoe je een negatief beeld laat verdwijnen en vervangt door een positief beeld en tenslotte hoe je negatieve gedachten stopt en vervangt door positieve gedachten.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.