Wij wisten het natuurlijk al lang. Hypnose bestaat, het werkt en is absoluut veilig. Maar Neuro-wetenschappers hebben nu ook het breinproces waarmee het werkt ontdekt. Precies zoals we al wisten horen, zien en voelen mensen niet wat er in de realiteit is, maar wat ze verwachten dat er is.

Je eigen overtuigingen kleuren je wereld. Heb je positieve overtuigingen dan zul je merken dat je wereld er positief uitziet en goed aan voelt. Wanneer je angst, woede of depressie voelt, dan komt dat mede omdat je de verkeerde overtuigingen hebt. Met de juiste coaching en training ben je daar in een paar weken van af.

Wat er neurologisch gebeurt is dat de datastroom van onze zintuigen samenkomt in de breinstam en steeds meer richting het bewustzijn gaat. Onze kennis wordt steeds abstracter. Eerst zijn het miljoenen lichtpuntjes die we zien, dan wordt het een bepaalde kleur, dan wordt het een bloem.

Tegelijkertijd echter gaat er tien keer meer informatie van ons bewustzijn richting het zintuigelijke gedeelte. Hier is ons brein bezig om het beeld, of het gevoel, of het geluid zelf te vormen aan de hand van vooringenomen standpunten.

Je ziet, hoort of voelt dus slecht voor een deel wat er is, maar voor het grootste deel wat jezelf verzint. En dat laatste is positief te beïnvloeden.

Uit de tests blijkt dat ons het deel van ons brein sterker dat zelf verzint wat we horen, zien of voelen sterker is dan het deel van ons brein dat slechts de zintuigelijke data verwerkt.

Overigens staat er in het artikel dat sommige mensen moeilijk hypnotiseerbaar zijn. Dit is onzin, maar slechts het gevolg van de slechte hypnose technieken die wetenschappers gebruiken. Met de juiste technieken van TIOUW.com is iedereen onder hypnose te brengen.
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.