Naar aanleiding van de afgelopen NLP Practitioner groep, kreeg ik nog een reactie een van de deelnemers:

“Rond 1 oktober 2007 kreeg ik het lumineuze idee in de toekomst coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling te gaan worden. Na een 25-jarige carrière als directiesecretaresse was het voor mij tijd geworden me in een ander vak te verdiepen. En waar begin je dan? Juist, googlen op opleiding tot coach. Alle resultaten met betrekking tot de conventionele opleidingen werden direct van m’n lijstje gestreept, want als ik me dan toch wil onderscheiden, dan moet ik daar niet zijn. Zo kwam ik op NLP uit en nadat ik me hierin op het internet verdiept had, ging ik op zoek naar een NLP-opleider. Velen vielen weer van mijn lijstje af vanwege de agressieve en onkundige benadering. Twee bleven er over, waarvan er één een gratis workshop gaf. Oké, ik daarheen en werd al direct overvallen door een assistente die de hele avond te dicht op m’n huid zat. Het werd nog erger toen de NLP-opleider binnen kwam, brrrr, het leek alsof hij door de Mossad (Israël) was opgeleid en die zou mij iets moeten leren? No way. Vervolgens heb ik mezelf op de site van Joost ingeschreven voor het intakegesprek voor de Practitioner-opleiding. Eenmaal aangebeld, deed Joost open en kwam op mij over als een relaxte vent (sorry, man). Toch even geprobeerd of ik hem kon provoceren door op zijn stoel te gaan zitten, maar dat loste hij prima op en het gesprek was open en humorvol. Kijk, dat sprak me wel aan en ook het onconventionele in Joost is geweldig!

Vandaag was de laatste dag van de Practitioner-opleiding en is mooi afgesloten met een officieel certificaat. Vele opleidingsinstituten kunnen een voorbeeld aan Tiouw (i.c. Joost) nemen, aangezien ik in korte tijd heel veel heb geleerd en vooral op het gebied van de praktijk. Het is een no nonsens opleiding zonder belachelijke theorieën die je in je kop moet stampen. Uiteraard was ik over enkele technieken sceptisch, maar eenmaal aan de gang daarmee, was ik overtuigd: het werkt!

Deze kritische en analytische vrouw kan een ieder die NLP wilt leren, aanraden de opleiding bij Joost te volgen, ook vanwege het feit dat hij regelmatig zijn kennis bijspijkert bij Richard Bandler himself, zodat hij up to date is van de laatste kennis op dat gebied. Doen!

Paula van de Water-Smit”
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.