Het lijkt wel of de Counsellor er een themanummer van gemaakt heeft. Het nieuwste nummer van de Counsellor: tijdschrift voor counselling en coaching pakt uit met vier pagina's interview, een verslag van de workshop "aan de slag als zelfstandige" en twee recensies van "Onbeperkt Jezelf" en "Klein Boekje Hoop". Hieronder volgen een aantal passages uit het blad. Het blad zelf kun je bestellen op: http://www.decounsellor.nl/

Het interview:

"Aan het begin van het gesprek met trainer en coach Joost van der Leij, (1971) bladert hij door het vorige issue van de Counsellor. "Aha Eckhart Tolle." merkt hij op. "O, die ken je?" vraag ik hem. "Ja, zegt Joost, dat is een van mijn favorieten." "O ja? zeg ik hoopvol. "Ja een van mijn favorieten om tegen aan te schoppen dan, niet dat ik het gelezen heb hoor..." Oeps denk ik!! Niet gelezen, wel tegen aan schoppen? Maar Joost stelt me gerust: hij is goed in vooroordelen... Dat belooft wat voor dit gesprek..."

Je ziet ik heb met veel plezier een interview gegeven. Nog een passage dan:

"Dus uitdiepen van het verleden is er voor jou niet bij? "Nou ja, als mensen zich nu nog heel erg naar voelen over iets uit het verleden, dan kijk ik nooit naar de inhoud van het verhaal, maar alleen naar de manier waarop ze het beleven. Via NLP gaan we dat te lijf. In mijn visie is er maar een manier van NLP om dat echt goed te doen en dat is via de methodiek van Bandler. In Nederland zijn er een stuk of 5 of 6 die zijn opgeleid door Bandler."


Het verslag van de "Aan de slag als zelfstandige" workshop:

"Wie willen er allemaal rijk worden???
Met die vraag zet Joost van der Leij onmiddellijk de toon voor zijn workshop. Joost heeft een ontspannen manier van doen en een verrassend directe manier van praten. Bijna iedereen steekt zijn hand op, want ja, wie niet? Maar Joost doelt met rijk worden op meer dan financieel gewin. Hij geeft aan dat de meeste ondernemers niet heel erg rijk worden, maar wel gelukkig omdat ze doen wat ze leuk vinden en daar draait het om.

Joost geeft aan dat hij in het verleden een onderneming had en zat te wachten achter de telefoon op werk. Dat leverde niets op dus belde hij de concurrent die op dat moment zoveel werk had dat hij dankbaar een deel overdroeg aan Joost. Dat was mazzel. Zo ging het vroeger, maar zo is het niet meer. Als je tegenwoordig niet aan Marketing en Sales doet, dan wordt het gewoon erg moeilijk om het hoofd boven water te houden."


Over het boek Onbeperkt Jezelf:

"In dit luchtige en helder geschreven boekje zet Joost in he eerste deel de 9 typen op een rijtje. Op eenvoudig wijze wordt aangegeven welke vragen je moet stellen om er snel achter te komen wat voor vlees je bij je client in de kuip hebt."


Over het boek Klein Boekje Hoop:

... voor mensen die weinig tot geen hoop voor verbetering in hun leven meer hebben. Voor die mensen heeft Joost wel een oplossing. In dit boekje komt duidelijk naar voren dat Joost een filosofische inslag heeft. Hij komt met een heleboel bewering en is van meet af aan de eerste om te vragen: "Is dit waar?"
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.