Dit is een herdruk van nieuwsbrief #99 oorspronkelijk verzonden op vrijdag 13 april 2007

Het is het lot ook wel tarten: een workshop geven op vrijdag de dertiende. Als het goed is ben ik ontspannen en relaxed deze training aan het geven, terwijl je deze nieuwsbrief leest, maar er zijn genoeg redenen om stress toe te laten slaan. Op dat soort momenten is het goed om NLP technieken te beheersen. In plaats van me druk te maken, doe ik mijn werk in alle rust. Ik blijf me goed voelen en vertrouw op mijn onbewustzijn om alles goed te regelen.

Mensen vragen mij vaak of ik nu zelf ook NLP technieken gebruik en het antwoord is volmondig “Ja”. Wanneer ik dreig te veel stress te krijgen dan draai ik dat gevoel om en vervang het door een goed gevoel van ontspanning. Wanneer er vervelende dingen in mijn leven gebeuren (NLP kan niet voorkomen dat er dingen misgaan, het kan je alleen leren er beter mee om te gaan) dan gebruik ik NLP om me meer goed te voelen.

Voor mij is NLP essentieel om te leren omdat het me de tools in handen geeft om mijn leven effectief en plezierig de goede richting in te sturen. Natuurlijk is het voor mij ook mijn werk, maar primair doe ik toch vooral NLP omdat ik er zelf in mijn eigen leven zoveel baat bij heb. (Mijn vrienden vinden ook allemaal dat ik enorm opgeknapt ben sinds ik aan NLP ben gaan doen.)

Het mooie van NLP is dat je als het ware een machine bouwt die er telkens voor zorgt dat je leven een klein stapje de goede richting in gaat. En als je dat elke dag doet dan merk je vanzelf dat je opeens heel ver bent gekomen. Uiteraard is het startpunt voor de een veel makkelijker dan voor de ander, maar het is en blijft zeer belangrijk om, ongeacht de huidige omstandigheden, toch de hoop te houden dat het steeds beter gaat.

En wanneer je dan zover bent om echt de vruchten te gaan plukken van het feit dat het een stuk beter met je gaat, ook dan komt NLP met zeer effectieve middelen om ervoor te zorgen dat je de goede kant op blijft gaan. Als ik naar mezelf kijk dan ben ik nog steeds bezig om mij maximaal in te zetten om te zorgen dat de mensen met wie ik werk een grote sprong vooruit maken. Daar gebruik ik elke dag weer NLP bij. Tot mijn grote genoegen.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.