Dit is een herdruk van nieuwsbrief #95 oorspronkelijk verzonden op maandag 12 maart 2007

Milton Erickson raadde zijn cliënten meestal aan om een relatie te beginnen, een baan te zoeken en een gezin te stichten. En om hem op al zijn verjaardagen een cadeau te sturen, maar dat terzijde. Dr. Richard Bandler de bedenker van NLP en leerling van Milton Erickson vindt juist dat je mensen helemaal vrij moet laten en ze alleen technieken moet aanreiken waarmee ze die vrijheid kunnen bereiken.

Zelf sta ik er ergens tussen in. Ik zie voor veel mensen wat het belang is van een gezonde relatie, een thuis en goed, passend werk. Dat laatste is belangrijker dan menigeen denkt. Doordat mensen door middel van Entrainment elkaar onbewust beïnvloeden kan het zijn dat je ergens werkt waar je totaal niet op je plek bent. Of dat je werk doet wat tegen je eigen waarden in gaat. Of dat je eigenlijk ander werk zou willen doen, maar niet precies weet hoe. En dat je dit werk nu doet omdat je nu eenmaal een inkomen nodig hebt.
Hoewel het niet voor iedereen weggelegd is, is het goed om te kijken in hoeverre je als zelfstandige aan de slag kan. Dat kan steeds vaker en ook steeds gemakkelijker. De maatschappij wordt steeds meer ingericht om ondernemen mogelijk te maken en door de verregaande flexibilisering van de arbeidsmarkt is er steeds meer mogelijk. Een mooi voorbeeld is mijn vriendin Marie-Jose. Zij is vorig jaar met haar baan als belastingadviseur gestopt en voor zichzelf begonnen. Nu heeft ze meer werk dan ze aan kan. Het werk is leuk en interessant.

Bijna iedereen die genoeg ervaring opgedaan heeft in een beroep kan aan de slag als zelfstandig ondernemer. De meeste bedrijven zijn tegenwoordig zeer gewend om de zogenaamde “zelfstandige zonder personeel” in te huren. Natuurlijk heb je minder zekerheden, maar daar staat tegenover dat je ook veel meer vrijheid hebt. Het grootste obstakel dat mensen zien is de vraag of ze wel genoeg klanten zullen vinden. Door gebruik te maken van NLP als excellent ondernemen kun je ervoor zorgen dat je marketing en sales zo inricht dat je met een zeker gevoel naar de toekomst kijkt in de wetenschap dat er genoeg klanten voor je zijn.

Een ieder die één uur per dag aan zijn eigen expertise werkt, behoort na een jaar tot de 5% beste experts op zijn vakgebied. En dan heb ik het over professionals binnen zo'n vakgebied. Met andere woorden voor een ieder die dat wil is het mogelijk om op afzienbare tijd als zelfstandige aan de slag te gaan en te doen wat hij of zij werkelijk wil.

Een ander mooi voorbeeld vind ik de mensen die als master coach zelfstandig aan de slag zijn gegaan na de vier maanden van de NLP Practitioner opleiding. Wanneer je wilt zien hoe het hen vergaat dan kun je op www.nlpkring.nl een aantal goede voorbeelden zien.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.