Met enige regelmaat wordt ik gevraagd of ik ook een Enneagram opleiding verzorg. Na de publicatie van mijn eigen op NLP aangepaste versie van het Enneagram in “Onbeperkt Jezelf: gelukkig worden met het Enneagram en NLP”, komt die vraag vaker naar voren. De basis van het Enneagram is de persoonlijkheid. In Nederland ben ik waarschijnlijk de beste in het bepalen van iemands persoonlijkheid aan de hand van het Enneagram. De methode die ik daarvoor gebruik is een combinatie van de juiste vragen stellen in verschillende rondes waarbij je steeds dieper op de persoonlijkheid inzoomt. Juist door zo lang mogelijk te blijven twijfelen aan de juiste keuze, zorg je ervoor dat wanneer iemand zijn eigen Enneagramtype ontdekt, het ook gebeurt met een krachtige innerlijke zekerheid dat het klopt. Op die manier heb ik al duizenden mensen de zekerheid gegeven dat zijn een bepaald type zijn en, belangrijker nog, alle acht andere types absoluut niet.

Wanneer je dit wilt leren dan zijn er de volgende mogelijkheden:

1)In de eerste plaats is er het gratis rapport “Hoe bepaal je je Enneagramtype correct en volledig”. In dit gratis rapport staat de enige goede test om te ontdekken welk Enneagramtype je werkelijk bent. Met deze test kun je voor jezelf ontdekken welk type je bent, maar ook hoe je achter het Enneagramtype van andere mensen kunt komen. Dit is de Enneagramtest op basis waarvan ik al mijn werk op baseer. Gratis Enneagram rapport.

2)Uiteraard gaat mijn boek “Onbeperkt Jezelf: gelukkig worden met het Enneagram en NLP” verder dan het rapport. In dit boek wordt niet alleen beschreven hoe je jezelf en anderen test op welk Enneagramtype bij je past, maar ook wat de link is tussen je Enneagramtype en tal van problemen die vaak voorkomen bij zo'n specifiek type. Daarnaast leer je hoe je met NLP deze problemen aan kunt pakken. Het Enneagram basisboek.

3)Nog een stap verder is de “Onbeperkt Jezelf” workshop. In deze tweedaagse workshop word je getraind om het Enneagramtype van mensen te leren ontdekken. Eerst leer je je eigen Enneagramtype met een diepe innerlijke zekerheid kennen om daarna aan de slag te gaan met het herkennen van andere types. Ook word je geleerd hoe je het beste met de andere Enneagramtypes om kan gaan. En hoe je met NLP de valkuilen van je eigen type kan omzeilen en ze kan ombuigen van zwakke punten naar sterke persoonlijkheidskenmerken. De Enneagram workshop.

4)Wil je het Enneagram echt als coach professioneel gebruiken, dan is de enige mogelijkheid om dit te leren in combinatie met de NLP Practitioner opleiding. De reden is dat je als Enneagram coach zeer goed de ander moet kunnen aanvoelen, de juiste vragen moet kunnen stellen en ook eventuele problemen snel en effectief oplossen. Dat kan alleen met NLP. Vandaar dat een goede Enneagramcoach ook altijd een NLP opleiding achter de rug heeft. De Enneagram opleiding met NLP.

Uiteraard is het de bedoeling dat je stap voor stap tot een goede keuze komt. Besluit daarom niet te snel om meteen de opleiding te doen, maar zoek goed uit wat echt bij je past. Pas wanneer je ervaren hebt dat je met het Enneagram zeker verder komt, is de tijd gekomen om het steeds op een hoger niveau op te pakken. Vandaar dat je op de bovenstaande wijze jezelf het beste stapje voor stapje in het Enneagram kan inwijden.
Categories: NLP & Enneagram opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.