Dit is een herdruk van nieuwsbrief #88 oorspronkelijk verzonden op vrijdag 17 januari 2007

Vorige week ging ik na een welverdiende vakantie weer aan het werk en ik betrapte mezelf op dat ik toch even moest wennen om weer aan het werk te gaan. Je kent het ongetwijfeld wel dat je op maandagochtend na de vakantie zo'n gevoel hebt dat de vakantie nog wel even had mogen duren. En zo'n gevoel irriteerde me want ik vind het niet bij mij passen.

Gelukkig had ik op de terugweg na mijn eerste sessie een heel ander gevoel. De twee uur waren weer zo leuk en goed gegaan dat ik het meteen weer helemaal zag zitten. Ik kon niet wachten tot de volgende sessie. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen hetzelfde werk als ik ga doen, maar het is wel belangrijk om werk te vinden waar je echt op je plek zit.

We zullen met zijn allen de komende jaren veel langer gezond blijven omdat de geneeskunde zich steeds meer gaat richten op preventie dan op genezing. Door potentiële problemen al in veel vroeger stadium te ontdekken worden ze al opgelost voordat je er last van zou krijgen. Je zult dus waarschijnlijk veel langer doorwerken omdat je in een betere lichamelijke en geestelijke conditie bent. Vandaar dat het heel belangrijk wordt om ook echt leuk werk te vinden.

Belangrijk daarbij is ook of er een goede sfeer op het werk is. Niemand vindt het leuk om tussen een stel chagrijnige mensen te moeten werken. Andersom als je een leuk en enthousiast team hebt, werkt het juist weer prettig. Mensen beïnvloeden elkaar onbewust. Het sterkst zie je dit wanneer één iemand die zich zeer slecht voelt de sfeer voor iedereen verpest.a

Hoewel de meeste mensen dat niet zo vaak meemaken, kan het ook andersom, namelijk dat één iemand die zich heel goed voelt de moraal en de sfeer in een groep juist omhoog kan krijgen. Dat is een van de belangrijkste eigenschappen van leiderschap. Maar feitelijk is het slechts een kwestie van het juiste gevoel in jezelf aanzetten en ervoor zorgen dat jij dat sterker voelt dan de andere mensen om je heen. Zij zullen dan jouw goede gevoel als het ware kopiëren. Dit werkt met dezelfde technieken die op de NLP & NHR Oefen CD staan.

Om ervoor te zorgen dat je met plezier naar je werk gaat, is het dus zaak om werk te vinden dat echt bij je past, jezelf goed te voelen en de mensen met wie je samenwerkt op een positieve manier te beïnvloeden. Uiteraard heb je niet alles zelf in de hand, maar met eigen initiatief kan je verder komen dan je denkt.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.