Het doet me goed om te horen hoe mensen die net begonnen zijn met mijn NLP Practitioner training, dat ze meteen al na het eerste weekend daadwerkelijk mensen kunnen helpen een beter leven te krijgen, zo getuige deze spontane reactie:

"Hey Joost,

Ik wil even wat leuks kwijt. Eergisteren belde een moeder mij dat haar dochtertje van 6 jaar niet meer sliep. Ze was uit logeren geweest bij oma en had daar iets engs gezien. Ze wilde niet zeggen wat het was maar ze deed geen oog meer dicht. Pyjama aan, tandenpoetsen maar zodra ze in bed stapte raakte ze in paniek. Grote zus moest bij haar in bed maar zelfs dan sliep ze niet voor 12 uur in. Helemaal kapot s’ morgens natuurlijk.

Ik heb een afspraak gemaakt voor vanavond 1900 uur en dacht meteen aan NLP. Zo een lief meisje…. toen ik erover begon moest ze meteen huilen dat ze het zo eng vond. Ze had een stukje van een film gezien en ze dacht dat er boeven zouden komen die mensen zouden vermoorden. Ik vroeg of ze er een gevoel erbij had, maar ik wist eigenlijk meteen al dat het visuele beeld sterker was. Ik heb dus de zwart/wit, terugdraai, circusmuziek techniek toegepast. 3 keer. Daarna heb ik nog een anker gemaakt van een veilig gevoel. Je had die moeder moeten zien kijken, die dacht echt, die spoort niet helemaal (heeft ze wel gelijk in, maar ja). Daarna zat ik nog even met haar moeder te kletsen toen dat meisje zei: “Ik wil nu toch echt naar huis hoor want ik heb heel erg slaap ” !!!! Ik vroeg naar de beelden die ze zo eng vond maar ze zei dat het toch niet zo erg was als eerst. Super toch? Ik heb jouw opleiding gekozen omdat ik meteen wilde toepassen wat ik zou leren en dat is dus zo. Ik ben helemaal enthousiast!!! Heel erg gaaf is dit. Bedankt.

Hartelijke groeten,

Maria"
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.