Dit is een reprint van nieuwsbrief #66.

De volgende revolutie dient zich aan. De afgelopen twintig jaar zijn er twee grote revoluties geweest, namelijk de opkomst van internet en de mobiele telefoon. Ik weet nog dat ik 1993 door de Universiteit van Utrecht gevraagd werd om iets met een netwerk te programmeren. Er was iets nieuws en dat heette Mosaic en daar moesten pagina's voor gebouwd worden. De commerciƫle toepasbaarheid ging geheel aan mij voorbij en toen ik in 1997 mijn eigen automatiseringsbureau begon waren we eigenlijk al te laat. Idem dito voor mobiele telefoons.

Maar nu staan we weer aan de vooravond van een grote omwenteling, en wel een medische deze keer. Als we over tien jaar terugkijken naar vandaag dan zal dat vergelijkbaar zijn als dat je terugdenkt aan het internet van begin jaren negentig. De medische wereld zal onvoorstelbaar anders zijn. Veel meer gericht op preventie dan op genezen. Terwijl er ook veel meer genezen kan worden.

Voor NLP is dit van belang, want een van de oefeningen die ik vaak doe met cliƫnten is zich in detail voorstellen hoe hun leven er over dertig jaar uitziet. Door daar een zo positief mogelijk beeld van te maken, stuur je jezelf onbewust de goede richting in.

Gezondheid is hierbij het allereerste aspect. Ik vraag mensen dan ook zich voor te stellen dat zij over dertig jaar nog in blakende gezondheid verkeren en hoe dat er dan uit zou zien. De komende medische revolutie biedt ook voldoende redenen om aan te nemen dat je over dertig jaar nog in blakende gezondheid bent. Door betere scantechnieken worden medische problemen in een veel eerder stadium opgemerkt en door middel van DNA medicijnen en nanotechnologie worden ze veel beter en sneller genezen.

Al met al reden genoeg om de komende dertig jaar te plannen om veel plezier te hebben.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.