Rijkswaterstaat heeft de afgelopen tijd een positieve campagne gevoerd om eens te zien of dat nu ook helpt om het rijgedrag van mensen positief te beïnvloeden. En hoewel ik eerlijk moet zeggen dat mijn rijgedrag nog steeds niet door de beugel kan, blijkt ongeveer 42% van de mensen zich er wat van aan te trekken.

Vergeleken met andere campagnes een doorslaand succes. Nu maar afwachten of meer en meer overheden zich positief tot de burgers gaat wenden.

Een idee waar ik al jaren voorstander van ben: "Een gratis staatslot voor iedereen die zijn belastingen op tijd aangeeft en betaald."

Geen boetes, maar juist goed gedrag belonen. Ik weet zeker dat als Nederlanders een gratis staatslot kunnen krijgen dat ze hun uiterste best gaan doen om zich aan de regels te houden.
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.