Een van de moeilijkste onderdelen van dit werk is om mensen de gelegenheid te geven om zo laagdrempelig mogelijk hulp te zoeken voor problemen. Het is natuurlijk al niet leuk dat er het een en ander aan de hand is. Daardoor voelt iemand zich misschien minder sterk dan vroeger normaal was. Het is dan niet altijd makkelijk om zomaar om hulp te vragen. Zeker niet als je die ander helemaal niet kent, en alleen via een website enige informatie hebt gekregen.

Toch weet ik dat ik deze mensen zeer goed kan helpen. Dat als zij terug kijken op de korte periode van de therapie, dat zij zien dat dat het moment is geweest dat zij geleerd hebben om de problemen op te lossen en bewuste controle te krijgen over onbewuste processen. Hoe haal je mensen over de streep om vandaag actie te ondernemen om te beginnen hun leven structureel te verbeteren.

Om die drempel nog iets lager te maken, heb ik de mogelijkheid gecreëerd voor directe telefonische hulp. Of het nu gaat om uitleg wat te doen bij angst en onzekerheid, als het gaat om relatieproblemen, of het verwerken van het verleden – op het moment dat er acuut hulp nodig is, kan dat nu.

Het is echter wel belangrijk aan te geven dat telefonisch hulp niet alles kan. Het is niet meer dan de eerste opvang. De eerste stap op weg naar. Als iemand het echt niet meer zitten, en nu iemand nodig heeft om hem of haar te helpen de negatieve spiraal naar beneden nu te onderbreken, dan is er de telefonische hulp.

Het gesprek zal zich richten op het kalmeren van de beller. Daarnaast wordt informatie verstrekt over hoe je de situatie snel concreet kan verbeteren. Indien het nodig is dan wordt de behandeling voortgezet in de vorm van reguliere sessie met therapie.

Ook wil ik graag benadrukken dat de telefonische hulp alleen “as is” beschikbaar is. Dat wil zeggen dat ik ook aan het werk kan zijn, of sociale verplichtingen of bijvoorbeeld slaap. Het is dus geen dag en nacht dienst. Mocht ik niet te bereiken zijn, dan kan de beller zijn of haar naam en telefoonnummer achterlaten. Ik bel dan zelf zo snel mogelijk terug en is het gesprek gratis.

Dit gezegd hebbende, dan is nu het grote moment aangebroken waarop ik het telefoonnummer kan onthullen. Het is: 0900 BEL HULP (0900 235 4857). Het tarief is 0,50 euro per minuut.
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.