Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #208 dinsdag 29 september 2009

Er wordt wel eens gezegd dat tijd alle wonden heelt, maar dat is allerminst waar.

Sterker nog voor de meeste mensen die psychische problemen hebben, worden de problemen als je daar niet aan doet, alleen maar groter. De reden hiervan is dat het brein bepaalde negatieve patronen aanleert en zolang je deze niet doorbreekt, worden deze negatieve patronen steeds sterker omdat het brein aanleert om het op die manier te doen. Vandaar dat het belangrijk is om zaken aan te pakken.

Dat neemt niet weg dat de tijd wel degelijk belangrijk is. Een groot deel van de problemen die mensen ervaren zijn gebaseerd op of nare gebeurtenissen uit het verleden of zorgen over de toekomst. Er zijn mensen die menen dat je vooral in het nu moet leven. Op zich is dat wel zo, maar niet voordat je eventuele negatieve herinneringen uit het verleden geneutraliseerd hebt. Door nare gebeurtenissen uit het verleden te neutraliseren zorg je ervoor dat je makkelijker bij de goede momenten uit je verleden kan komen. Op die manier wordt het verleden een bron van kracht, ontspanning en zelfvertrouwen.

Ook voor de toekomst geldt dat je die kan aanpakken zodat zorgen over de toekomst verdwijnen en je je toekomst vooral programmeert voor plezier, rust en succes. Met het verleden als krachtbron en je toekomst op orde, kan je vervolgens echt ontspannen in het nu leven. Dan krijg je tijd en ruimte om echt te genieten van de mooie momenten van het leven.
De vraag is natuurlijk hoe je dat allemaal voor elkaar krijgt.

Binnen Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) gebruiken we daarvoor de zogenaamde tijdslijn. Omdat tijd zo ongrijpbaar is, verbeeldt ons brein tijd in de vorm van een lijn. Voor de meeste mensen geldt dat de toekomst voor hen ligt en het verleden achter, maar alle mogelijke variaties komen voor. Het beste kan je het voor jezelf uitzoeken.De CD "Tijd heelt alle wonden: wanneer je met NLP en tijdslijnen werkt" is ook bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen onder ISBN nummer: 9789460510281 als je dat prettiger vindt, maar ik waardeer het zeer wanneer je hem via mijn dochteronderneming besteld.

Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA