Het leukste kado dat ik mij op mijn verjaardag kan wensen, is de publicatie van mijn meest recente boek: Übercoach: nieuwe waarden en normen voor trainers en coaches. En omdat ik dit zelf in de hand heb, gaat dat ook gebeuren en jij bent van harte welkom om erbij te zijn op dit grote feest. Vandaar dat ik je bij deze van harte uit nodig om aanwezig te zijn op de boekpresentatie van Übercoach. Deze vindt plaats op 29 maart 2013 in Amsterdam (hoogstwaarschijnlijk in Centrum de Roos) van 19.30 tot 21.30 uur.

Om de avond ook inhoudelijk cachet te geven, geef ik die avond een lezing over NLP en Nietzsche. Dat onderwerp is toepasselijk omdat Übercoach mijn vertaling annex bewerking is van Nietzsche’s boek “Aldus Sprak Zarazusthra”. Nietzsche is een van de bronnen waarop Richard Bandler zich gebaseerd heeft voor het ontwikkelen van zijn ideeën. De vroege Nietzsche noemt zichzelf dan ook psycholoog in zijn meesterwerk "Menselijk al te menselijk" waar mijn boek “Neurosofie®: het filosofisch fundament voor persoonlijke groei” voor een groot deel op is gebaseerd . Als filosoof ben ik zelf dan ook het meest verwant aan de vroege Nietzsche. Veel van dit vroegere werk van Nietzsche leest als een soort proto-NLP in wording. Interessant is dan ook dat Sigmund Freud, of zoals Richard Bandler hem noemt: Sickman Fraud, in zijn werk vooral probeert om de ideeën van Nietzsche onschadelijk te maken. Met het wetenschappelijke bewijs dat Freud's ideeën kant noch wal raken, betekent dat voor mij dat het werk van Nietzsche weer actueel is geworden. Immers, de weerlegging van Nietzsche door Freud is weerlegd.

In de lezing ga ik dieper in op de connectie tussen de Übercoach en Nietzsche’s Übermensch waar ik de term uiteraard aan heb ontleend. Er zijn namelijk veel misverstanden over wat Nietzsche met die term heeft bedoeld en tijdens deze avond ruim ik die misverstanden op en maak tegelijkertijd meteen duidelijk wat de link naar NLP is. NLP komt nergens in Übercoach letterlijk voor, hoewel er natuurlijk wel veel indirecte referenties naar zijn. Deze lezing is dan ook een unieke gelegenheid om een kijkje in de keuken van de schrijver te nemen en te ontdekken wat de bredere context van een boek is. Uiteraard is er ook meer dan genoeg aandacht voor Nietzsche’s centrale boodschap, namelijk dat je je leven niet waar moet maken, maar juist mooi. De zelfstandige mens blijkt de kunstenaar te zijn, de poëet die niet alleen voor zichzelf leeft, maar vanuit die kracht ook nieuwe waarden en normen schept. Ik ga laten zien hoe ik denk dat dat ook precies is wat je als NLPer doet.

Wanneer je aan deze eenmalige avond mee wilt doen, schrijf je dan in door op de onderstaande button te klikken. Het tarief voor deze avond is 39,- euro (29,- euro voor leden van de TIOUW Club). Alle deelnemers krijgen uiteraard deze avond een gratis exemplaar van Übercoach. Normaal gesproken is dat na de uitreiking van het eerste exemplaar, maar om de discussie over de Übercoach te bevorderen, krijgen alle deelnemers dit boek nu van tevoren zodat zij, onder het genot van een stuk taart het boek alvast kritisch kunnen bestuderen. Dus, schrijf je meteen in want de belangstelling is groot en de kans dat deze avond uitverkoopt is groot. Inschrijven is 100% veilig want je kan altijd tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren. Inschrijven doe je door op de onderstaande button te klikken.

Nietzsche & NLP.
Aanvang: 29 maart 2013 19.30 uur
Einde: 21.30 uur Duur: 2 uur
Centrum de Roos - PC Hoofstraat 183
Amsterdam, NH
1071 BW
NederlandLink voor mobieltjes: INSCHRIJVEN BOEKPRESENTATIE
Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

1 Trackback

Trackback specific URI for this entry

  • The Institute of Unconventional Wisdom: NLP & het Enneagram 
    29-3-2013: Übercoach boekpresentatie
    Het leukste kado dat ik mij op mijn verjaardag kan wensen, is de publicatie van mijn meest recente boek: Übercoach: nieuwe waarden en normen voor trainers en coaches. En omdat ik dit zelf in de hand heb, gaat dat ook gebeuren en jij bent van harte welkom ...

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA