Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) staat vooral bekend als een methodiek om psychische problemen op te lossen. Dit is enigszins onterecht omdat NLP veel meer dan dat omvat, maar het is voor de meeste mensen wel de eerste keer dat ze met NLP in aanraking komen. En dat is maar goed ook, want de snelle, gemakkelijke en effectieve manier waarmee NLP ervoor zorgt dat je grip op je emoties krijgt, is ook wel het hoogtepunt van NLP.

Wanneer we geboren worden krijgen we er geen handleiding bij hoe we moeten leven. Wanneer we naar de lagere en middelbare school gaan leren we van alles waar we later weinig aan hebben en af en toe dingen die later wel handig zijn zoals rekenen, schrijven en lezen. Maar wat er nooit onderwezen wordt, is hoe je je eigen brein correct dient te gebruiken.

Ons brein is een biocomputer die zintuiglijke data verwerkt en gelukkig blijkt dat deze biocomputer vrij gemakkelijk door ons zelf te programmeren is om zich beter te gedragen. Hoewel de meeste mensen vastzitten in negatieve patronen die ze van huis uit dankzij hun ouders, school, de staat en kerk hebben meegekregen, blijkt dat met een aantal eenvoudige technieken het prima te doen is om deze negatieve patronen op te ruimen en te neutraliseren om ze daarna te vervangen door positieve patronen waar je zelf voor kiest.Tijdens de NLP Grip op Emoties en Persoonlijkheid Module leer je de belangrijkste technieken om grip op je emotie te krijgen en je eigen brein op een positieve manier te gebruiken. De vier NLP basistechnieken die je leert zijn:

1) de gevoelsomdraaitechniek waarmee je snel nare gevoelens stopt en vervangt door krachtige goede gevoelens van rust, ontspanning, plezier en zelfvertrouwen;
2) de zwart/wit terugspoeltechniek waarmee je ellendige herinneringen van vroeger neutraliseert en zorgen over de toekomst wegneemt en vervangt door een toekomstbeeld dat je vertrouwen en kracht geeft;
3) anti-piekertechnieken waarmee je negatieve gedachten en gepieker stopt en vervangt door positieve gedachten;
4) goede en slechte beslissingentechniek waarmee je van tevoren voor elke beslissing die je nog moet nemen, leert inschatten of deze goed of slecht uitpakt en je daarna natuurlijk alleen nog de goede beslissinen neemt.

Maar als het gaat om je brein effectief te gebruiken heeft NLP helaas een blinde vlek, namelijk je persoonlijkheid. NLPers denken ten onrechte wanneer je iemands persoonlijkheid in kaart brengt dat je daarmee iemand minder vrijheid geeft. Het tegenovergestelde is echter waar: door meer inzicht in je persoonlijkheid te krijgen, ontdek je hoe je bepaalde valkuillen in je leven weet te vermijden en hoe je meer kan inspelen op je eigen pluspunten. Je hebt dan nog steeds de vrijheid om domme dingen te doen, maar wie wil nou vrijwillig in een valkuil belanden?Het beste systeem voor het inzichtelijk maken van je persoonlijkheid is het Enneagram. Helaas zijn er vandaag de dag steeds meer fantasten die van alles en nog wat aan het Enneagram koppelen en is het Enneagram in tegenspraak met NLP. Vandaar dat ik mijn eigen versie van het Enneagram heb ontwikkeld die wel compatibel is met NLP: het Neurogram®. Tijdens de NLP Grip op Emoties en Persoonlijkheid Module leer je volgende onderdelen van het Neurogram®:

- hoe bepaal je je eigen Neurogramtype;
- wat zijn de zwakke en sterke kanten van elke Neurogramtype;
- wat is het stress- en ontspanningsgedrag van elk Neurogramtype;
- wat is de hoofdzonde en de hoofddeugd van elk Neurogramtype;
- hoe bepaal je het Neurogramtype van andere mensen;
- hoe ga je het beste om met andere mensen op basis van kennis van hun Neurogramtype;
- hoe gaat elk Neurogramtype om met NLP;
- welke persoonlijkheidsstoornis is geassocieerd met elk Neurogramtype.

Door het volgen van de training van de NLP Grip op Emoties en Persoonlijkheid Module heb je alles wat je nodig hebt voor een goed en gelukkig leven. Je hebt inzicht in jezelf en hoe je functioneert. Je weet wat te doen om je goed te voelen en problemen aan te pakken. En je hebt de wetenschap en het vertrouwen dat je dat ook kunt doen. Tenslotte kan je in combinatie met je goede gevoel veel beter goede beslissingen nemen zodat je niet alleen plezier maakt en je ontspant maar ook nog eens de juiste dingen in je leven doet.

Alles wat ik doe, wordt vandaag de dag proto-wetenschappelijk onderbouwd door het subjectief Bayesiaans statistisch onderzoek dat ik tegenwoordig bij alles wat ik doe uitvoer. Op die manier kan ik vaststellen dat 95,7% van de deelnemers het Neurogram® een zeer waardevolle toevoeging aan hun leven vinden en dat 94.7% van de deelnemers goed met de NLP basistechnieken uit de voeten kan (meetpunt 7 januari 2013). Kortom, de NLP Grip op Emoties en Persoonlijkheid Module is voor bijna iedereen een groot succes.

Wie ben je en wat wil je daarmee doen? Inzicht en technieken voor een beter leven!
Aanvang: 24 januari 2014 10.00 uur
Einde: 26 januari 2014 17:00 uur Duur: 3x7 uur
Centrum de Roos - PC Hoofstraat 183
Amsterdam, NH
1071 BW
Nederland


Het tarief voor dit weekend is 395,- euro per persoon. Omdat ik altijd gezinnen ondersteun waar ik kan, is het tarief voor wanneer je met twee of meer gezinsleden komt 245,- euro per gezinslid. Wanneer je aan de Wanneer je aan de NLP Grip op Emoties en Persoonlijkheid Module mee wilt doen, schrijf je dan in via het onderstaande inschrijfformulier:

Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

1 Trackback

Trackback specific URI for this entry

  • tiouw.nl 
    PingBack
    ...

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA