Dat zeggen onderzoekers van het UCLA. Slaaptekort maakt studieproblemen alleen maar groter.

Iedereen heeft het wel een keer gedaan. Uitstellen, uitstellen, uitstellen en dan op het laatste moment de hele nacht blokken om alles nog in je hoofd te stampen. Nieuw onderzoek wijst uit – laat maar lekker zitten.

Slaap inwisselen voor studietijd werkt contraproductief. Onafhankelijk van de hoeveelheid tijd die je dagelijks spendeert aan de studie – op het moment dat je je slaap gaat inruilen om door te studeren wordt de kans dat de je volgende dag tegen meer problemen aanloopt, groter.
“Deze resultaten zijn consistent met steeds meer onderzoek dat erop wijst dat slaapgebrek leren in de weg staat,” aldus Andrew Fuligni, UCLA.

Over het algemeen leer je het best als je de boel consequent bijhoudt. En je behoefte aan slaap neemt niet af, hoewel men naarmate met ouder wordt steeds minder hieraan toegeeft. Ander onderzoek heeft aangetoond dat kinderen gedurende hun middelbare school meer dan 10% minder gaan slapen en dat patroon zet door op de universiteit of in het werkzame leven. Meer studeren gaat in toenemende mate ten koste van de slaap en dit resulteert in meer problemen om de studie af te ronden.(Credit: Mark J. Sebastian/Wikimedia Commons)


Bron: Kurzweil Accelerating Intelligence

[Commentaar van Joost: Het is een gouden eeuw voor wetenschappelijk onderzoek naar het brein. We leren steeds meer, maar weten nog weinig. Tegelijkertijd heeft Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) een heel eigen kijk op de werking van het brein. Deze visie is niet wetenschappelijk, maar wel effectief in de praktijk. Steeds meer worden onderdelen bevestigt door neurowetenschappers zoals bijvoorbeeld tijdslijnen, de plasticiteit van het brein en de werking van hypnose. Om meer inzicht te geven in de originele ideeën van NLP over het brein heb ik het relevante deel uit mijn standaardwerk over NLP “Breintraining: handboek voor moderne NLP” in het onderstaande gratis rapport gevat dat je op kan vragen wanneer je dat wilt.]Categories: Breinnieuws

1 Trackback

Trackback specific URI for this entry

  • The Institute of Unconventional Wisdom: NLP & het Enneagram 
    Overzicht wetenschappelijk nieuws over het brein
    Wat ik doe is niet wetenschappelijk, maar dient wel in lijn te zijn met de wetenschap en op zijn minst nergens in tegenspraak met de wetenschap te zijn. Vandaar dat ik nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen goed in de gaten houd en hier de meest interess ...

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA