Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #173 van zaterdag 20 december 2008

De ene crisis na de andere crisis rolt over het televisiescherm. Of het nu gaat om de voedselcrisis, de vergrijzing, de energiecrisis of de economische recessie. Media hebben nu eenmaal altijd meer aandacht voor negatief nieuws dan voor positief nieuws. Door de bouw van ons brein trekken de meeste mensen zich deze verhalen sterker aan dan goed voor ze is. Vandaar dat ik dacht om vandaag een tegengeluid te laten horen. Want elke crisis heeft ook de kiemen voor nieuwe en betere ontwikkelingen in zich.

Neem nu als eerste de economische recessie. Ja, het gaat een stuk minder goed. Maar zelfs bij een economische krimp van 3-5% de komende jaren hebben we in Nederland nog steeds een economie waarin honderden miljarden euro's in omgaan. Mensen aan de onderkant van de maatschappij krijgen het zwaarder. De rest van ons zal er relatief weinig van merken. Maar er komen ook weer grote economische groeikansen. Biotechnologie en nanotechnologie zullen de komende decennia voor een ongekende welvaart gaan zorgen. Denk maar eens terug naar de jaren 80 en hoeveel beter wij het vandaag de dag hebben.

Olie raakt nooit op. Het wordt alleen onbetaalbaar. Maar dat maakt de weg juist weer vrij naar nieuwe energiebronnen. Deze zullen schoner zijn, goedkoper en veiliger zijn dan wat we vandaag de dag gebruiken. Openbaar vervoer zal verbeterd en sterk uitgebreid worden. De hoge prijs van voedsel zal grote kansen bieden aan bijvoorbeeld Afrika om zich sterker te ontwikkelen. Na de opkomst van Azie en Zuid-Amerika, zal ook de situatie in Afrika sterk verbeteren. De vergrijzing zal ervoor zorgen dat er meer en meer vooruitgang geboekt zal worden op het gebied van zorg en geneeskunde waardoor wij met zijn allen stukken ouder zullen worden en in een veel betere conditie.

Kortom, ondanks alle aandacht voor de negativiteit zijn de positieve ontwikkelingen veel sterker en onstuitbaar. Toch kan je er zelf ook voor zorgen dat je beter uit een crisis komt. dr. Richard Bandler zegt altijd:

“In tijden van onzekerheid zorg je dat je persoonlijke vaardigheden opbouwt. Wat er ook gebeurt persoonlijke vaardigheden behoud je voor de rest van je leven.”

Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA