Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #161 van woensdag 10 september 2008

Het nieuwe boek van dr. Richard Bandler is net uit in de VS. Op de website staat een recensie van dit nieuwe boek. Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan dit boek is dat het niet alleen ingaat over hoe je over problemen heenkomt, maar ook aandacht heeft voor wat je dan vervolgens doet met de rest van je leven. Vaak, als ik mensen vraag wat ze willen bereiken, krijg ik niet meer te horen dan dat ze niet meer willen dan dat de angst verdwijnt, dat ze niet meer boos worden of dat ze niet meer stressen. Slechts weinig mensen zijn bezig met wat ze met hun leven gaan doen wanneer de problemen verdwenen zijn. De meeste mensen besteden veel tijd aan het hebben van hun problemen. Vandaar dat de vraag wat ga je doen met al die tijd wanneer je je weer goed voelt volkomen gerechtvaardigd is!

Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP) is oorspronkelijk begonnen als een manier om excellent gedrag in kaart te brengen. In eerste instantie richtte men zich op diverse manieren waarop mensen snel kunnen veranderen en problemen achter zich laten, maar de afgelopen dertig jaar heeft men zich steeds meer en meer gericht op tal van andere onderdelen van mensen hun leven. Dit zie je nu terug in het nieuwe boek van Richard Bandler. Het is minder gericht op allerlei technieken en methoden en meer gericht op slimme strategieen die ervoor zorgen dat je het leven krijgt dat je wil. Het boek heet niet voor niets vertaald uit het Engels: “Krijg het leven dat je wil.”

Aan bod komen goede strategieen om meer plezier in je leven te krijgen, hoe je meer mensen kan ontmoeten en een liefdevolle relatie op kan bouwen. Hoe je je leven beter kan organiseren, meer geld kan verdienen (het blijft immers Amerika) en hoe je betere beslissingen kunt nemen. Elk onderdeel heeft zijn eigen simpele stappenplan dat eenvoudig en simpel uitlegt hoe je het het beste kan bereiken.

Zo kun je meer dingen met plezier doen met de volgende drie stappen:

1) Ga terug in de tijd en stel je je de dingen voor waar je vroeger (en misschien nu nog ook) plezier in had (hebt). Let goed op waar het goede gevoel van het plezier toen in je lichaam zat.
2) Zorg dat je dit gevoel van plezier verder versterkt door het krachtiger en door een groter deel van je lichaam te laten gaan.
3) Blijf dit goede gevoel door je lichaam bewegen terwijl je denkt aan alle dingen die je nog gaat doen of waar je meer plezier bij wilt hebben. Merk op dat dat wat je nog moet doen opeens een stuk leuker lijkt dan voordat je deze oefening deed.

Dit is een typische NLP aanpak. Als mensen het leuk vinden zal ik de komende tijd meer van dit soort praktische stappen in de nieuwsbrief de revue laten passeren.

Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA