Herdruk van TIOUW Nieuwsbrief #210, donderdag 15 oktober 2009

Een lekker ambitieuze doelstelling: zesduizend coaches die Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP) in hun praktijk gebruiken in Nederland. Ik kom aan dat getal omdat er in Nederland zesduizend huisartsen zijn en het is mijn droom dat je over zoveel jaar in Nederland voor de huisarts kiest als er wat lichamelijks aan de hand is. En dat je voor de NLP coach kiest wanneer er geestelijk wat aan de hand is. Het hoeft van mij niet eens een coach te zijn die NLP gebruikt (ook al ben ik daar natuurlijk een groot voorstander van). Zolang de coach maar resultaten boekt. (Een goede manier om dat in de gaten te houden is door te zorgen dat coaches met een vorm van no cure, no pay werken, zoals ik de door mij opgeleide NLP coaches leer. Dan weet je meteen of er genoeg resultaten zijn.)

Nu ben ik de eerste om direct toe te geven dat er ook zaken zijn waarbij uiteindelijk toch een arts betrokken wordt. Ik denk veel meer aan een voortraject zodat ook de huisartsen meer ontlast worden. Juist omdat NLP zo snel werkt en je binnen enkele weken al weet of het gaat werken of niet (NLP werkt niet bij iedereen), is het een prima eerste stap. Mocht dan later blijken dat er andere stappen nodig zijn dan kunnen die altijd nog.

Ik ben dan ook druk doende om zelf NLP coaches op te leiden. Nog vijfduizendachthonderdentwinting coaches te gaan! Deels doe ik dit uit welbegrepen eigen belang. Op deze manier bouw ik aan een netwerk waarnaar ik met vertrouwen mensen kan doorverwijzen die om een of andere reden niet met mij aan de slag gaan. Je kan dit netwerk van NLP coaches zien op NLP Kring. Maar de grootste reden is toch dat ik zo enthousiast geworden ben over NLP, dat het mij zoveel gebracht heeft zowel emotioneel, relationeel, zakelijk als creatief, dat ik dat graag met andere mensen deel.

Uiteraard, het liefst op een laagdrempelige manier zodat mensen zelf kunnen ervaren wat ze met NLP kunnen. NLP werkt alleen voor mensen die willen veranderen. Wil je dat niet, dan gaat NLP niet werken. Het heeft dus geen enkele zin om mensen te proberen te overtuigen van het nut van NLP. Ik geloof veel meer dat wanneer mensen zelf ervaren wat ze met NLP kunnen, dat ze dan minstens net zo enthousiast worden als ik. Ik zie dat keer op keer om me heen gebeuren. En zeker in deze tijden van crisis kunnen we wel extra mensen gebruiken die veel positiviteit uitstralen naar hun omgeving en zo op hun beurt ook weer andere mensen inspireren.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA