Herdruk van TIOUW Nieuwsbrief #211 vrijdag 23 oktober 2009

Niet iedereen zal het meteen met mij eens zijn, maar ik was blij toen ik hoorde dat de AOW leeftijd omhoog ging. Nu ben ik generatie X, die in Nederland beter bekend staat als de generatie Niks en ga ik er sowieso vanuit dat tegen de tijd dat ik met pensioen mag er geen geld meer voor de AOW of het pensioen is. Dat neemt niet weg dat ik prima begrijp dat andere mensen wel problemen hebben met de leeftijdsverhoging van de AOW en de pensioenen. Misschien ben ik er ook wel extra blij mee omdat ik al sinds jaar en dag mensen tijdens de oefening om een fantastische toekomst te krijgen, duidelijk maak dat men zich ergens anders op kan richten dan op het pensioen.

Heel hard werken zodat je daarna lekker kan gaan genieten van je pensioen is namelijk een onverstandige strategie. Veel beter is het om nu al te gaan genieten en meer plezier te gaan maken in je huidige leven. Meer te ontspannen en meer aandacht hebben voor de mooie momenten van het leven. Hopen dat andere mensen zich aan hun beloftes houden en dat je op hen kan rekenen voor je pensioen is onverstandig. Veel beter is het om alles zelf in de hand te houden en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen toekomst.

De vergrijzing komt eraan, er dreigen grote bezuinigingen die jaren aan gaan houden en olie wordt ook steeds schaarser. Er zijn al genoeg mensen die zich daar naar en ongelukkig door voelen. Zonde van je tijd! Als er zich een crisis aandient dan heb je tegen die tijd nog genoeg tijd om je druk te maken. Blijf vooral oog houden voor de positieve ontwikkelingen die de komende jaren veel meer hun stempel gaan drukken op ons bestaan dan de negatieve kanten. De economie gaat weer harder groeien dan ooit tevoren zodra nano-technologie doorbreekt.

Ook vanuit de biomedische revolutie gaat een sterke positieve impuls komen, niet alleen voor de economie, maar ook voor onze gezondheid. We zullen veel gezonder en veel ouder worden. Je zult zien dat we de komende jaren weer veel meer naar elkaar zullen toegroeien en dat we in kleinere groepen samen problemen concreet gaan aanpakken. Of het nu de economie, het milieu of andere problemen zijn.

Zoals gezegd, neem verantwoordelijkheid voor je eigen toekomst en ga bedenken wat voor jou zo'n fantastische droombaan is dat je, wanneer je die baan hebt, je door blijft werken tot je vijfennegentigste! Bedenk wat je leuk vindt om te doen zonder rekening te houden met wat haalbaar is of realistisch. Fantaseer erop los. Het gaat immers om een droombaan. Heb je die eenmaal bedacht, bedenk dan wat je nog moet leren om die droombaan in te gaan vullen. Wat zijn de inhoudelijke aspecten, wat moet je weten en hoe kan je dat alles realiseren vanuit ontspanning, kracht en goede omgang met andere mensen.

En begin daar dan vandaag nog mee!

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA